2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

III. Országos téli festőverseny

2015. december 16. szerda, 08:16
Címkék:

Hévíz Városa, a Gróf I. Festetics György Művelődési Központ és a Csárda Galéria közös rendezésében harmincöt festő alkotott négy fürdővárosi helyszínen, november végén. A művészeket alkotás közben több helyszínen is megtekinthették az érdeklődők. Az ország különböző településeiről érkezett művészek festettek a Fontana Filmszínház előterében, a Csárda Galériában, a Gyógyfürdő Kórház Kultúrtermének előcsarnokában, valamint a Polgárok Házában, de még Hévíz közterein is.

heviz festoverseny 10

Helyi Értéktárban a hévízi program

A zsűrizett alkotásokból rendezendő zárókiállítás megnyitójára a Magyar Csárdában került sor, ahol megköszönték a szponzorok áldozatkész szerepvállalását. A művésztársakat Józsvai Sándorné, a Magyar Csárda tulajdonosa, mint a kétévente tartott rendezvény ötletadó gazdája köszöntötte és bemutatta a háromfős zsűri tagjait. Lictenwaller Zoltán művésztanár, zsűri elnök mellett Schéffer Anna keramikus, az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság (OKIT) elnöke és Pilaszanovich Irén, művészettörténész mondott szakmai értékelést az új elgondolásokat, újszerű stílusokat és szokatlan technikai megoldásokat is felvonultató alkotásokról.

heviz festoverseny 14

Hermann Katalin, üvegművész, a hévízi művelődési központ vezetője elárulta: a festőversenyt helyi értékké nyilvánította a fürdővárosi értéktár bizottság. Bejelentette: a festők közül Kaiser Ilona kap önálló bemutatkozási lehetőséget Hévízen. A "lelket leginkább megszólító gyönyörű alkotások készítői": Papp Cecília, Angyal Gabriella, B. Kovács Márta, Sáska Tibor, Kossuth Tivadar és Molnár Lajos különféle díjakat vettek át, a többieket emléklappal jutalmazták.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK