2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Emléktábla a szőlőnemesítőnek

2011. december 30. péntek, 14:50
Címkék:

Több mint egy éve annak, hogy elhunyt Bakonyi Károly, a híres cserszegi fűszeres nemesítője. Ha élne, Karcsi bácsi most lenne 90 éves. A jeles évforduló alkalmából emléktáblát avattak keszthelyi háza falán.

 

Szobra is lesz Bakonyi Károlynak

A cserszegi fűszeres atyjaként emlegetett Bakonyi Károly volt Erzsébet királyné utcai otthona előtt a szőlőnemesítő számos tisztelője gyűlt össze, hogy emléktábla avatással emlékezzen a tavaly elhunyt szakemberre. Az önkormányzat a Da Bibere Zalai Borlovagrend javaslatát karolta fel, mert, amint azt az ünnepségen Ruzsics Ferenc polgármester is elmondta: a város méltó módon akarja megőrizni a csopaki születésű, de Keszthelyen élt Karcsi bácsi emlékét.

emlektabla

Emléktábla díszíti a szőlőnemesítő szülőházát

 

A városvezető mellett dr. Pálfi Dénes, a borlovagrend nagymestere, illetve Bakonyi Károly lánya, Judit idézte fel a sokak által megbecsült szőlőnemesítő egy-egy mondatát, hitvallását. Ezt követően Bakonyi Judit és testvére László leleplezték, Léber Mihály atya pedig megáldotta a táblát, amely mostantól minden arra járónak hirdeti, hogy abban a házban lakott az ismert zalai szőlőnemesítő, aki munkájával és életével magasra tette a mércét azoknak, akik követik. A rendezvényen elhangzott: a tervek szerint jövőre szobrot is állítanak az egyetem szőlészeti kísérleti telepén, Cserszegtomajon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK