2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Miklósa, Presser, Xaver

2013. szeptember 05. csütörtök, 19:36
Címkék:

Indul az idei évad a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az őszi és a téli programokról Nagy Johanna, az intézmény vezetője sajtótájékoztatón számolt be. Mint mondta, idén harminc éves a zsinagóga, így a Zene Világnapján, október elsején egy ünnepi koncerttel tisztelegnek az évforduló előtt.

zsina 1

Indul a szezon a zsinagógában

A színvonalas hangversenyen fellép többek között a Városi Vegyeskar, a Canterina Kamarakórus, és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar is. A bevétel árát a hangversenyzongora felújítására fordítják.

A klasszikus hangversenybérlet programsorozat keretében szeptember 26-án Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes áll színpadra. Októbertől pedig folytatódik a népszerű Jazz Szerda sorozat is. Október 9-én a Modern Art Orchestra koncertezik Zalaegerszegen. A 2013/14-es bérlet további érdekességeket is tartogat. Sor kerül többek között Falusi Mariann önálló estjére, a Molnár Dixieland Band és a Balázs Elemér Group koncertjére is. Tavasszal pedig Szulák Andreát is láthatja a jazz-t kedvelő közönség.

A hangversenyeknél maradva, október 19-én a Hevesi Sándor Színház színésze, Bot Gábor és vendégei adnak önálló estet, november végén pedig Xaver Varnus orgonista is koncertezik a zsinagógában. November 6-án az LGT zenekar frontembere, Presser Gábor önálló estjét hallgathatja meg a közönség, aki meglepetésvendéggel érkezik.

zsina 2

Az intézmény vezetője a közelgő kiállításokkal kapcsolatban elmondta: szeptember 12-én egy rangos, klasszikus képzőművészeti anyagból álló tárlat nyílik. A székesfehérvári képtár Deák Dénes gyűjteményből érkezik válogatás, mely a magyar festészet remekműveit és neves mestereinek munkáit mutatja be; az 1900-as évektől egészen 1960-ig.

A hangversenyekre már lehet jegyet igényelni, az idei bérletek pedig a készlet erejéig még megvásárolhatók. Újdonság, hogy a Jazz Szerdára szóló bérleteket ezentúl konkrét ülőhelyre lehet megváltani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK