2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Külföldi rádiók is játszák számait

2011. december 22. csütörtök, 18:04
Címkék:

Kevesen tudják, hogy Bánhegyi Béla ambient/downtempo előadó számait évek óta rendszeresen játsszák a külföldi elektronikus zenei rádióműsorokban.

 

Francia lemezkiadó is megkereste a zalai előadót

A legújabb hír a zalaegerszegi előadóval kapcsolatban, hogy a folyamatos amerikai, brit, és más nemzetközi rádiós/podcast megjelenések mellett, hamarosan a több mint 700.000. letöltésnél járó The Chillout Lounge Mix sorozat egyik szereplője lesz, majd újra (idén már harmadszor) feltűnik a Be Utiful Mix előadói között.

A zeneszerző szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy egy hamarosan induló francia kiadó bakelitlemezen és digitális formában is megjelentetné az Afterimage-et, de a tárgyalások még folynak, ugyanis a szám a készülő album része, amit így nélkülözni kellene, ha a teljes nagylemezt másik kiadó terjesztené. "Az album eladása/kiadása nehéz folyamat, mert hiába van sok megkeresésem, néha úgy érzem a kiadók azt várják, hogy az ember egy személyben legyen zenész, hangmérnök, és marketinges. Így nem könnyű megtalálni azt a kiadót akivel hosszútávon, megfelelő terjesztésben gondolkodhatunk. A megjelenést tovább nehezíti, hogy a készülő nagylemez egy összefüggő, 2 órás munka amit hagyományos formátumban nehéz lenne kiadni. Az album befejezésével párhuzamosan készülök a live actekre, remélem sikerül olyan művészeti eseményekre, fesztiválokra eljutni, ahol nyitottan fogadják ezt a fajta instrumentális zenét. Nagy örömömre szolgál, hogy mindezek mellett lehetőséget kaptam egy filmzene megírására is" - tette hozzá az előadó.

bela banhegyi

Bánhegyi Béla már egy nagylemezre való anyagot készített

 

Bánhegyi Béla számait hamarosan itthon is hallhatjuk, hiszen az egyre nagyobb hallgatótáborral rendelkező Loungeradio.hu is felvette repertoárjába zenéit.

Az érdeklődők folyamatosan frissülő Facebook oldalán tudják követni a vele kapcsolatos híreket, és hozzászólhatnak az általa felvetett témákhoz is: www.facebook.com/belabanhegyi

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK