2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A jobb csapat nyert

2015. december 11. péntek, 09:29
Címkék:

ZTE NKK - Atomerőmű KSC Szekszárd 63-74 (19-21, 13-19, , 19-16, 12-22).

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Hegedüs, Hervay, Váló.

ZTE NKK: Nagy D. (19/9), Szalay (18/3), Licskai (6), Böröndy, Horváth Zs. (7). Csere: Szélesy (7), Orsó (2), Velkey (2), Jurkó (2). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Studer A. (4), Scsekics (9/3), Theodorán (4), Barber (4), Demirovics (9/3). Csere: Rymarenko (23/9), Őri (6), Mansare (4), Studer Z. (8/3). Vezetőedző: Magyar Gergely.

A két csapat történetében eddig nem fordult elő, hogy a zalai megyeszékhelyen is a vendégek legyenek a találkozó esélyesei, akik négy légióssal léptek pályára a magyar játékosokat felvonultató ZTE ellen. A tolnaiak vezettek is a találkozó elején (2. p.: 0-4). A hazai együttes felzárkózott, és az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A pontok mellett a zalai játékosok a személyi hibákat is szépen gyűjtötték, ami vissza is ütött a rövid cserepaddal rendelkező ZTE-nél. A második negyedben hol elhúztak a vendégek, hol felzárkóztak a hazaiak . Mikor felcsillant azonban a remény a ZTE előtt, mindig jött egy vendég tripla, és helyre állt a rend a két csapat között.

A harmadik negyedben jobb lett az egerszegiek védekezése, támadások is pontosabbak voltak, ami ismét egy felzárkózásra volt elég (30. p.. 51-52). A záró tíz percben több hazai játékos kipontozódott, ezzel végleg elszálltak a ZTE győzelmi reményei.

A ZTE továbbra is egy győzelemmel szerénykedik a tabellán. Sajnos ezúttal is megmutatkozott, hogy a magas játékosok hiányoznak, és egyuttal a biztos kezű bedobók is. Az már látszik, hogy az egerszegiek idén a BEAC-cal és a Vasassal lesznek harcban a bent maradást érő 8. helyért.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Ha két hétig játszunk, akkor sem tudtunk volna nyerni. Végig futottunk az eredmény után.

Magyar Gergely, a Szekszárd vezetőedzője: - Nemcsak Drahos Gábor kisfia született meg, hanem az első idegenbeli győzelmünk is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK