2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kiszenvedett győzelem

2016. április 18. hétfő, 16:20
Címkék:

ZTE FC - Swietelsky Soproni VSE 1-0 (0-0)

NB II labdarúgó-mérkőzés, Zalaegerszeg, 1650 néző. Jv.: Németh. Gólszerző: Városi (85. p.)

ZTE: Kovács - Simonfalvi, Gyagya ( Koller 55. p.), Forgács, Szalkai - Nagy T., Wittrédi (Patvaros 87. p.), Bedi - Babati, Horváth R. (Daru 46. p.), Városi. Vezetőedző: Csank János.

A ZTE számára kötelező volt a győzelem , hogy visszaelőzze a Mezőkövesdet. Az első negyedóra után kiderült, hogy nehéz lesz gólt lőni a Sopronnak. A vendégcsapat zárt védekezésből próbált kontrázni - kevés sikerrel. A félidő közepén Wittrédi szabadrúgása hálóba tartott , de a gólvonalon saját csapattársáról, Horváthról kipattant. Fél óra után egy soproni kontra végén Kovács védett bravúrral. Mindkét kapu előtt kevés helyzet adódott, a vendégeken látszott, hogy egy pontot mindenképpen el szeretnének vinni.

A második félidő elején három soproni szöglet jelezte, hogy a soproniak a 3 pont megszerzését sem tartják lehetetlennek. ZTE fölény alakult ki, de a hazaiak körülményesen szőtték támadásaikat, így nem igen adódott helyzetük. A tehetetlenséget Wittrédi törte meg, egyéni akció végén közeli lövését védte a soproni kapus. Szorította a ZTE-t az idő, egy szöglet után Babati lövése Városin megpattanva jutott a vendégek kapujába. A hátra lévő időben Kovács védett nagyot, biztosítva csapata számára a győzelmet.

Fontos három pontot szerzett a ZTE, aminek örülni kell. A játék azonban enyhén szólva ezúttal sem volt tökéletes. Ez a teljesítmény jobb csapatok ellen kevés lesz a sikerhez.

Értékelés:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogy vártam a Sopron szervezetten védekezett. A csapat megint görcsösen játszott, hiányoztak az utolsó jó passzok. Több gyenge teljesítmény is akadt.

Supka Attila, a Sopron vezetőedzője: - Amit taktikailag elterveztünk, megvalósítottuk. Kaptunk egy buta , elkerülhető gólt. A tanulságokat leszűrjük, megyünk tovább a megkezdett úton.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Lényeg, hogy nyertünk. Lövésem Városin megpattant, így jutott a kapuba. Remélem, játékunk lesz jobb is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK