2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nagy előnyt adtak az ellenfélnek

2015. november 16. hétfő, 06:10
Címkék:

PEAC Pécs NKK - ZTE NKK 71-64 ( 24-5, 20-12, 17-15, 10-32)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 200 néző. Jv.: Rácz, Radnóti, Lövész.

Pécs: Fűrész (7), Kaposi (8), Raksányi (17/6), Praks (14/3), Zele (6). Csere: Pedrals (7), Stankovics (7), Szűcs (2). Vezetőedző: Roberto Hernandez.

ZTE: Nagy D. (9/3), Licskai (8/3), Velkey, Orsó (2), Böröndi (11). Csere: Szélesy (23/9), Jurkó (7), Szalay, Horváth Zs. (4) Vezetőedző: Gáll Tamás.

Nagyon elaludt a ZTE a mérkőzés elején, csak a negyedik percben szerezte első pontját (4. p.: 7-1). A folytatásban is rendkívül rosszul játszott a zalai csapat. Főleg támadásban gyengélkedett, mindössze öt pontig jutott. A második tíz percben valamelyest javult a támadó játéka, de a pécsiek több könnyű kosarat szereztek, tovább nőtt a különbség a két csapat között. Szünet után a 22. percben harminc pont lett a különbség (47-17). Aztán a vendégek minden mindegy alapon elkezdett kosárlabdázni. Feljavult a védekezésük, ami azt eredményezte, hogy ritmusa lett a támadásaiknak. Szélesy ponterős játékával a találkozó végén feljöttek, de fordítaniuk nem sikerült.

Nagy előnyt adott a hazaiaknak a ZTE. Jellemző, hogy a befejező negyedben annyi pontot szerzett, mint az előző háromban. A ZTE csak saját magát okolhatja a vereségért.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Ijedt nyuszi módjára kezdtük a mérkőzést, a hazaiak két negyed alatt lerendezték a találkozót. A második félidőben már oroszlánként játszott csapatom. A pécsiek győzelme nem forgott veszélyben, de a második félidőre már lehet alapozni. Nem a vereséget akarom magyarázni, de a három játékvezető közül kettő ma alkalmatlan volt a feladatára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK