2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mélyről jöttek vissza, de hiába

2014. november 01. szombat, 09:04
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 69 -72 ( 17-23, 13-21, 19-9, 20-19)

ZTE: Graham (3/3), Mohácsi (14), Tamir (7), Healy (16), Darling (11). Csere: Kusnyer, Gáspár (17), Czinger (1), Velkey. Vezetőedző: Raul Jimenez.

Körmend: Lemon (19), Tóth N. (6), Ferencz (6/6), Popadics (14/6), Richards (19). Csere: Török, Kolarics (2), Sonyák (6/3). Vezetőedző: Ante Perica.

Eddigi mérkőzéseihez hasonlóan gyengén kezdte a találkozót a ZTE, játékosaitól a pontatlan dobások sorát láthatták a nézők. A vendégek sem voltak csúcsformában dobások terén, de a zalaiakat könnyedén múlták felül. Nőtt a vasiak előnye, ezzel egyenes arányban csökkent a zalai szurkolók türelme. A drukkerek több légiós és a vezetőedző Raul Jimenez távozását követelték. A vendégek a 18. percben 15 ponttal vezettek (23-38). Jól jött a szünet a ZTE számára. Fordulás után összeállt a csapat védekezése. A szurkolók is inkább biztatták a játékosokat szidás helyett. Az eredmény az lett, hogy a ZTE a 37. percben 62-61re átvette a vezetést. Vendég időkérés után Gáspár ziccerben hibázott, s a vasiak két hárompontossal a maguk javára döntötték el a találkozót.

A szomszédvári rangadón a ZTE nagy előnyt adott a Körmendnek. A mély gödörből ugyan kimásztak a hazaiak, de a felzárkózás minden energiájukat felemésztette, és a biztosabban dobó vendégek, ha nehezen is, de győztek. A ZTE pedig újabb tanulságot vonhat le, amelyik csapat nem képes 40 percen át egyenletes teljesítményre, az bizony nem igen szokott mérkőzést nyerni.

Értékelés:

Raul Jimenez, a ZTE vezetőedzője: - Rendkívül rosszul dobtunk, ráadásul az első félidőben a védekezésünk is gyenge volt. A második félidőre feljavultunk, az itt mutatott teljesítmény lehet a csapat szintje.

Ante Perica, a Körmend vezetőedzője: - Gratulálok a csapatom első győzelméhez. A játékunkban még sok a hiányosság, de a védekezésünk az elmúlt találkozókhoz képest sokat javult, főleg a mérkőzés első félidejében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK