2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megvan az első

2011. december 22. csütörtök, 08:00
Címkék:

Factum Sport Debrecen - Zalakerámia ZTE 74-84 (20-23, 17-14, 14-20, 23-27). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Debrecen, 400 néző. Jv.: Cziffra, Frányó, Gál.

 

Debrecen: Ingram (28/6), Kaluha (15/6), Papp (2), Kovács (14/6), Vas (6) Csere: Modzinger (3), Boros (4), Takács (2), Stretea. Vezetőedző: Raul Jimenez.

ZTE: Perine (19/6), Gáspár (16/6), Whitworth (18/12), Tóth G., Hines (16/6) Csere: Vertetics (6/6), Baki (9/3). Vezetőedző: Kis Attila.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, hazaiaknál az egyik kulcsjátékos, a center Szabó, a vendégeknél Kinter és Délity.

Lendületes kezdés után a második percben már 8-2-re vezetett a ZTE. A hazaiak azonban gyorsan rendezték a sorokat és felzárkóztak. A 8. percben már debreceni előnyt mutatott az eredményjelző (19-17). A folytatásban fej-fej melletti csata folyt. Megfigyelhető volt, hogy mindkét oldalon a légiósok jeleskedtek a pontszerzés terén. A hajdúságiaknál Ingram vitte a hátán a hazai gárdát, a ZTE-nél megoszlott a teher. Bár a zalaiak több rutinos magyar játékossal rendelkeztek, mégsem sikerül előnyre szert tenniük.

A nagy szünet után folytatódott az ádáz csata. Mindkét együttes sok hibával játszott, Ingram továbbra is megoldhatatlan feladatot jelent a ZTE számára. A 27. percben rövid időre visszavette a vezetést a hazai csapat (49-48). A negyed hajrája azonban vendégeké volt, pár pontos előnyt szereztek az utolsó negyedre.

A rövid szünet után óriási energiát mozgósítottak mindkét oldalon. A negyed közepén (35. p.: 58-68) 10 pontra nőtt az előnye a zalaiaknak. A hajrában döntő szituációban Whitworth dob két hárompontost. A hazaiak faultok sorozatát követik el, azonban az egerszegiek jól dobják a büntetőket, így megvan a várva várt első siker.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon nehéz mérkőzésen szereztük meg első győzelmünket. Azáltal, hogy a hazaiak második kulcsjátékosa, Szabó nem játszott, még nagyobb teher került a vállunkra, mivel így egyértelműen mi voltunk a találkozó esélyesei. A mérkőzésen végig jól védekeztünk, és a második félidőben pontosabban dobtunk, ennek köszönhetjük első sikerünket.

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - Tizenegy vereséggel a hátunk mögött rendkívül göcsösen játszottunk, tudtuk, nyernünk kell. Sok hibával játszottunk, de szerencsére a vendéglátók is. Még így a mérkőzés után is rendkívül feszültek vagyunk. Nagyon kellett már a siker.

Baki Gergely, a ZTE játékosa: - Görcsösek, feszültek, idegesek voltunk. Létfontosságú volt számunkra a siker. Nem játszottunk jól, de most a győzelmen volt a hangsúly.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK