2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ismét a hajrát bukták el

2016. április 25. hétfő, 06:49
Címkék:

ZTE NKK - Atomerőmű SE Szekszárd 74-79 (22-14, 17-24, 23-20, 12-21)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás, a 7-8. helyért. Zalaegerszeg, 150. néző. Jv.: Balogh, Surányi, Jurák.

ZTE: Nagy D. (25/9), Gáspár-Szalay (5), Licskai (8/3), Böröndy (3/3) Horváth Zs. (15). Csere: Pap, Velkey (8/6), Orsó (10/6). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Scsekics (15/6), Studer Á. (10/6), Theodorán (12/6), Őri (3), Barber (12) Csere: Rymanyenko (18/6), Studer Z Demirovics (7/3) . Mansaré (2) Vezetőedző: Zjelko Dokics.

Nem kezdett mindegyik légiós a vendégcsapatban, amit remekül kihasznált a ZTE, három perc után 8-0-ra vezetett. A folytatásban sem csökkent a lendülete (5. p.: 11-4), a ZTE jól védekezett, támadásainak volt ritmusa, és játékosai több szerzett labdából könnyű kosarakat dobtak. Az első tíz percben uralta a ZTE a játékot. Fokozatosan tértek vissza a légiósok a vendégcsapatba. A második negyedben visszaesett a ZTE támadó játéka. Horváth duplájával még ugyan tartotta az előnyt, a félidő közepétől azonban több labdát adtak el a hazaiak és a Szekszárd a 17. percben kiegyenlített(32-32), A nagy szünetig fej - fej mellett haladt a két csapat. Fordulás után továbbra is nagy csata folyt a pályán. A zalaiak tartották a lépést az esélyesebb vendégek ellen. A befejező tíz percben úgy tűnt, kiharcolhatja a harmadik mérkőzés lehetőségét a ZTE. (34. p.: 69-63). A találkozó hajrájában azonban négy labdát is eladtak a hazaiak, és támadásban is elbizonytalanodtak. A Szekszárd élt a felkínált lehetőséggel, megnyerte a találkozót és lezárta a páros csatát.

A mérkőzés hajrája hű tükörképe volt a ZTE egész évi szereplésének. Nem csak ezen a találkozón, hanem több mérkőzésen is a hajrát rontották el a sok eladott labda miatt, ami nem rutinhiány kérdése.

A ZTE az erőviszonyoknak megfelelően a 8. helyen végzett a bajnokságban.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője: - Jó mérkőzést játszottunk. A végjátékban eladott labdáink után az ellenfél élt a felkínált lehetőséggel.

Zjelko Dokics, a Szekszárd vezetőedzője: - A rájátszás során többször játszottunk idegenben jól, és nem sikerült nyerünk. Rossz sorozatunk a legjobbkor szakadt meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK