2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fontos győzelem

2016. április 10. vasárnap, 11:41
Címkék:

ZTE FC – BFC Siófok 3-0 ( 1-0)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1748 néző. Jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Wittrédi ( 43. p. 11-esből), Bedi (56. p.), Horváth R. (82. p.).

ZTE: Kovács D. - Simonfalvi , Gyagya, Forgács, Szalkai - Nagy T. (Patvaros 76. p.), Wittrédi, Bedi - Babati (Koller 65.), Horváth R., Városi ( Ekler 85. p.). Vezetőedző: Csank János.

A ZTE számára csak a győzelem volt az elfogadható, ha életben akarta tartani NB I-es álmait. Vendég helyzettel indult a mérkőzés, amelyre két ZTE lehetőség volt a válasz. Az egerszegiek enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de a Balaton-partiak sem mondtak le a támadás lehetőségéről, kontrák végén igyekeztek veszélyeztetni. Fél óra eltelte után nagy hazai lehetőség maradt ki, de lélektani szempontból nagyon jól jött a 11-esből megszerzett veszetés. A második félidő elején jött a megnyugtató második gól.

Egyértelműen a ZTE játszott fölényben, igaz, a vendégek is eljutottak a zalai kapuig. A hajrában újabb hazai találat után biztossá vált a ZTE győzelme, bár három perc alatt Elek háromszor veszélyezteette a zalaiak kapuját.

A győzelemnek örülni kell, ezzel megszakadt a ZTE rossz sorozata, de a csapat védekezése továbbra is sok kivánni valót hagyott maga után. A védők mögé belőtt labdák gyakran okoztak gondot.

Értékelés:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: - Tudtam, hogy a vendégeknél több alapember hiányzik, ez kicsit megkönnyítette a dolgunkat. Időnkét mindkét csapat felvállalta a nyílt játékot. A védekezés szellős volt. A csapatnak és a szurkolóknak nagyon kellett a győzelem.

Goran Kopunovics, a Siófok vezetőedzője: - A labdarúgás egyszerű játék, sokat kell futni, és pontosan passzolni. Az utóbbit még nem sikerült megtanítanom a játékosoknak. Fiatal csapatom ennek ellenére tisztességgel helytállt.

Simonfalvi Gábor, a ZTE csapatkapitánya: - Nagyon örülök, hogy hosszú sérülésem után győztes mérkőzésen térhettem vissza. Remélem, hogy a folytatásban minél többször leszünk eredményesek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK