2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Folytatódott a győzelmi sorozat

2015. november 21. szombat, 12:05
Címkék:

KTE Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 70-75 (10-19, 15-11, 22-17, 12-12, H:11-16)

NB I férfi kosárlabda-mérkőzés, Kecskemét. Jv.: Kapitány, Farkas G., Szabó G.

KTE-Duna Aszfalt: Alexander (15/9), Pongó Má. (8/3), Djeraszimovics (21/3), Ivosev (11/3), Karahodzics (10). Csere: Pongó Ma. (3/3), Hegedűs (2), Mészáros. Vezetőedző: Borisz Maljkovics.

Zalakerámia ZTE KK: Kinney (18/6), Govens (9/3), Kerpel-Fronius (10/3), Mohácsi (13/9), Pantelics (5) Csere: Gáspár (8), Velkey ( 9/3), Fekete (3/3), Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A 9. forduló nyitómeccsén Kecskeméten vendégszerepelt a ZTE. A kérdés többek között az volt, hogy melyik csapat folytatja győzelmi sorozatát.

A találkozón a vendégek kezdtek jobban, az első hazai kosárra majdnem öt percet kellett várni, amikor Alexander volt eredményes (3-9). Hiába esett be az amerikai irányító második hármasa is, Kinney és Gáspár kosaraival tartotta előnyét a vendégcsapat. Másodpercekkel az első negyed vége előtt Mohácsi ismét bedobott egy távolit, így a zalaiak 19-10-es állással várhatták a folytatást.

A második játékrészben 5-0-val kezdett a KTE, így felzárkózott. Több mint négy perc elteltével sem dobott pontot a ZTE, így Karahodzics duplája után már a hazaiak vezettek (20-19). Ezután magához tért a zalai csapat, és rögtön vissza is vette a vezetést, négy perccel a nagyszünet előtt 25-20-ra vezett. Megint zárkózni tudott azonban a Kecskemét, de Fekete azonnal egy triplával válaszolt. Az utolsó két percben már nem született kosár, így a félidőben 25-30 állt az eredményjelzőn.

A második félidő Karahodzics zsákolásával indult, amire Mohácsi egy hárompontossal válaszolt. A folytatásban felváltva estek a kosarak, majd a negyed 27. percében a hazaiak rövid időre ismét visszavették a vezetést (40-38). A záró negyedet végül egyenlő állásról várhatta a két csapat (47-47). Az utolsó játékrész Pongó Martin duplájával és Ivosev triplájával kezdődött, így ötpontos előnyre tett szert a KTE. Hét perccel a vége előtt Gáspár szedett le egy fontos támadólepattanót, majd két büntetőjét is értékesítette, aztán Kinney egálra hozta az eredményt (52-52).

Három perccel a befejezés előtt 56-55-ra a vendégek vezettek. Ezt követően több támadás is kosár nélkül ért, a csapatok jól védekeztek. Aztán Govens középtávolija után éppen annyi ideje maradt hazaiaknak, hogy egy Djeraszimovics triplával egyenlíthessenek. Az utolsó támadás során az egerszegieknek megvolt az esélye, hogy győzelemmel fejezzék be a találkozót, azonban sem Kinney, sem Pantelics nem tudta a gyűrűbe juttatni a labdát, így következett a hosszabbítás (59-59).

A ráadásban Djeraszimovics büntetőjére Kerpel-Fronius és Velkey is egy-egy hárompontossal válaszolt. Majd Alexander ejtésével négy pontra zárkózott a Kecskemét. Kerpel-Fronius két jó büntetője után azonban már nem volt visszaút a KTE számára. Djeraszimovics triplája az időmérő óráról pattant csak be, ezért a játékvezetők érvénytelenítették . A hatalmas küzdelmet, de gyenge színvonalat hozó mérkőzést így végül a ZTE nyerte 75-70-re.

Ami mindenképpen az eredmény mellett örvendetes, hogy az egerszegi csapat kulcsjátékosai - Kinney, Govens és Mohácsi - kipontozódása után képes volt kiharcolni a győzelmet, amelyhez Gáspárnak és Velkeynek a teljesítménye jelentősen hozzájárult .

Értékelés:

Borisz Maljkovics, a Kecskemét vezetőedzője: - Férfias, küzdelmes mérkőzés volt, mindkét csapat keményen védekezett. A támadólepattanókat jobban szedte a Zalaegerszeg, ez döntőnek bizonyult. Amikor a három kulcsjátékosuk kipontozódott, akkor jobban kellett volna teljesítenünk centerposzton.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Ugyan nem látványos mérkőzésen, de komoly taktikai csatán vagyunk túl. Ma is bebizonyosodott, hogy nem mindig azok nyernek meg egy mérkőzést, akik a legtöbb pontot szerzik. Három kulcsemberünk kipontozódása után Velkey János és Gáspár Dávid extra teljesítményt nyújtott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK