2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Biztos győzelem az alsóházi rangadón

2016. január 17. vasárnap, 14:58
Címkék:

ZTE NKK - Vasas Akadémia 71-52 (22-11, 18-9, 19-16, 12-16).

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Gál, Hervay, Goda.

ZTE: Szalay (17), Szélesy (10), Licskai (8/3), Böröndi (11/3), Horváth Zs (8). Csere: Nagy D. (4), Velkey (4), Orsó (9/6), Kovács. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Vasas: Farkas (5/3), Bajnóczi (8), Czymmer (9/3) Dobos (8), Zsilinszki (6). Csere: Gundel Takács, Tóth, Adamecz (16/9), Czirjék, Wéber, Solymosi. Vezetőedző. Halmai Gábor.

Keményen védekezve, nagy lendülettel kezdett az alsóházi rangadón a ZTE (5. p.: 8-4). A pontok mellett a személyi hibákat is szépen gyűjtötték a házigazdák. A fővárosiak továbbra is gyengén dobtak, igaz a zalaiak sem igazán ponterősen, de mégis nőtt a különbség a két csapat között. Hiába kért többször is időt a vendégek edzője, nem sikerült a Vasasnak a ritmusváltás. A második negyed hajrájában húszpontos ZTE vezetést mutatott az eredményjelző ( 40-20). Fordulás után tovább robogott a ZTE. Játékosai betörések, szerzett labdák után rendre eredményesek voltak. (28. p.: 59-30). Jött azonban két hárompontos a vendégek részéről, és már is csökkent a ZTE előnye. A befejező negyedben állandósult a 20 pontos különbség a két csapat között. A hajrában ismét pályára lépett a tehetséges Kovács is. Több alapember pihent hazai oldalon,de a ZTE magabiztos győzelmét már semmi nem veszélyeztette.

Az alsóházi rangadón a jó védekezés hozta meg a hazaiak számára a szezonbeli második győzelmet.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Sokat kellett várni második győzelmünkre. Az első félidei jó védekezésünkkel alapoztuk meg sikerünket.

Halmai Gábor, a Vasas edzője: - Gratulálok a ZTE-nek, szépen, önbizalommal telve játszott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK