2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A vendégek végig vezetve nyertek

2014. október 28. kedd, 09:05
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Falco KC Szombathely 80-88 (16-26, 21-22, 20-20, 23-20)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg néző. Jv.: Papp, Makovsky, Tőzsér.

ZTE: Graham (9/3), Healy (30/6), Kusnyer(8/6), Gáspár(10/3), Lekli (8). Csere: Kertész (3/3), Mohácsi (4),Velkey (2), Czinger. Vezetőedző: Raoúl Jimenez.

Falco: Doyne (17/6), Martinic (23/9). Perl (13/3), Majstorovics (17/3) Dukic (5/3) . Csere: Hall (2), Bus, Vill, Bognár(5/3), Váradi (6/3), Vezetőedző: Kálmán László.

Két perces "kosárcsenddel" indultak a csapatok. Kosárváltás után belelendültek a vendégek (4. p.: 2-7). A negyed közepén két pontra felzárkózott a ZTE, de fordítania nem sikerült, mivel mindig jött egy eladott labda, pontatlan dobás, amely után a Falco kosarat szerzett. Dobópárbaj folyt a pályán, amelyből egyértelműen a biztosabban célzó vendégek jöttek ki jól. Biztos vezetésükkel zárult az első negyed.

A második 10 perc elején beragadt a hazai együttes, támadásai még pontatlanabbak lettek, és a védekezés sem akart összeállni. Alaposan ellépett a szombathelyi csapat (16. p.: 22-41). Ezt követően valamelyest javult a hazai csapat védekezése, ennek arányában a támadásai is pontosabbá váltak, tíz pont környékére tornázta fel magát . Kisebb is lehetett volna a különbség, ha játékosai jobban dobják a büntetőket.

A nagyszünet után küzdött, hajtott a ZTE, de igazán nem sikerült látótávolságba kerülnie (24. p.: 39-55). Egy sikeres öt perc után hat pontra jött fel a zalai együttes (29. p.: 57-63), de aztán ismét előjöttek a régi hibák, az eladott labdák, az előkészítetlenül eldobott dobások, és ismét tíz pont lett a két csapat között (33. p.: 60-70). A befejezés előtt 4 perccel két Martinic tripla végleg megpecsételte a hazaiak sorsát..

Az első negyedben elengedte ellenfelét a ZTE, utána végig futott az eredmény után. A vendégek végig vezetve magabiztosan nyertek.

Értékelés:

Raoúl Jimenez, a ZTE vezetőedzője: - Az első negyedben lassan, pontatlanul játszottunk, 11 eladott labdánk volt.. A folytatásra feljavultunk, és már minőségi kosárlabdát játszottunk.

Kálmán László, a Falco vezetőedzője: - Nagyon fontos volt számunkra a jó kezdés. Tudtuk, a ZTE agresszívan, az ellenfelet letámadva játszik. A mérkőzés irányítását végig kézben tartottuk.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Az első 10 percben elengedtük a Falcot, utána minden megetettünk a fordítás érdekében, de egy-egy felzárkózás után ismét hibáztunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK