2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A légiósok közti különbség döntött

2013. február 15. péntek, 07:06
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Kaposvári KK 71-83 (22-27, 16-22, 11-18, 22-16). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: Papp, Jakab, Boros.

ZTE: Copeland (15/3), Gáspár (9/3), Hudson(10/3), Koma, (5), Simovics (24). Csere: Kovács Á.(2), Puszta (6/3), Borszéki. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Kaposvár: Drahos, Swaitson (19/15), Hendlein (12), Dunn (28/6), Spica (13) Csere: Dávid( (4), Szőke (6), Kovács S. (1) Vezetőedző:. Fekete Ádám.

Jól kezdte a mérkőzést a ZTE, a második percben már 6-0-ra vezetett. A somogyiak azonban gyorsan fordítottak, két perc múlva már náluk volt az előny. A ZTE igyekezett visszavenni a vezetést, kísérlete nem azonban járt sikerrel, mivel alig tudott kivédekezni vendégtámadást. Kaposváriaknál viszont sültek a hárompontosok.

A második negyedben is mindent megpróbált a hazai csapat, de nem boldogult a vendégek három légiósával. Különösen Dunn jelentett megoldhatatlan feladatot a ZTE számára, egy félidő alatt egy híján 20 pontot dobott.

Szünetben azt találgatták a szurkolók, hogy vajon feljavul-e a ZTE védőjátéka? A harmadik negyed megmutatta, hogy nem. A vendégek ekkor végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát. (29. p. 47-67). A befejező játékrészben a ZTE becsülettel küzdött, de pontatlanul dobott és a lepattanó labdák megszerzésénél is gondjai voltak,

Biztosan nyert a somogyi együttes, ahol a három légiós 60 pontot termelt a találkozó során.

Értékelés:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Dunn egymaga vitte a vállán a Kaposvárt. Lepattanózásban és dobáspontosságban is jobbak voltak a vendégek.

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: - Jól védekeztünk, és támadásban is jobbak voltunk a ZTE-nél. Örülök, hogy ezzel a sikerrel idegenbeli mérlegünk is pozitív lett.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Nagyon gyengén szedtük a lepattanót, a védekezésünk sem volt jó, és a dobás pontossággal is problémáink voltak. Ennyi elég volt a vereséghez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK