2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A feltámadás későn jött

2011. december 29. csütörtök, 10:59
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Naturtex-SZTE Szedeák 82-90 ( 17-30, 15-21, 26-19, 24-20). NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Kapitány, Pozsonyi, Boros.

 

img 8668 a

 

ZTE: Perine (14/6), Gáspár (3), Tóth (20/6), Withworth (19/9), Hines (2). Csere: Kertész (9/3), Kinter (7), Baki, Vertetics (8/6). Vezetőedző: Kis Attila.

Szeged: Drahos (14/3), Levy (27), Kiss (2), Ivosev (19), Dukics (17). Csere: Takács (5/3), Molnár (6), Vida, Vezetőedző: Fodor Péter.

A ZTE-nél pályára lépett a sérüléssel bajlódó Hines, de rövid idő után kiderült, nem tudja folytatni a játékot. Nem volt már a csapat keretében Délity, aki visszaigazolt Bajára, nevelő egyesületéhez. Gyorsan kiderült, hogy a palánkok alatt a vendégek az urak. Dukics a 3. percben 9 pontnál tartott, semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentette a ZTE számára. A hazaiak ellensúlyozhatták volna jó kinti dobásokkal a centerfölényt, de az első két negyedben pocsékul céloztak. Érzékeltetésül: a második negyedben 4 perc alatt 2 pontot szereztek. Nem csoda, hogy a második félidő első percében már több mint 20 ponttal vezetett a vendégcsapat (32-53).

 

img 8676 a

 

Aztán mindegy-mindegy alapon elkezdett játszani a ZTE, bejöttek a kinti dobások. A 34. percben 4 pontra felzárkózott a hazai csapat (68-72). A rutinos Tisza-partiak még időben észbe kaptak, és okosan játszva, nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. A zalaiak az első két negyedben pocsékul játszottak, a rutinosnak számító játékosok teljesítettek gyengén. A nagyszünet utáni feltámadás már kevés volt a győzelemhez.

 

img 8678 a


Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Az első két negyedben gyengén játszottunk. A nagyszünet után feljavult a csapat, de 5 jól teljesítő játékos ebben a ritmusban nem tud végig játszani egy mérkőzést.

Fodor Péter, a Szeged vezetőedzője: - Az első két negyedben megalapoztuk sikerünket. A folytatásban saját hibáinkból, valamint a ZTE jó kinti dobásainak eredményeként felhoztuk az ellenfelet. Az összkép alapján megérdemelten nyertünk.

 

img 8685 a


Patonay Imre, a ZTE szakmai tanácsadója: - A Szeged centereivel nem tudtunk mit kezdeni. A palánk alatti területet uralták, ez nagyban meghatározta a mérkőzés alakulását.

Vertetics Ádám, a ZTE játékosa: - Nem tudom mi történt velünk az első két negyedben. Nagyon az öltözőben maradtunk. Utána elkaptuk a ritmust, de 4 pontos hátrányunknál két dobásunk kimaradt. Ha sikerül átvenni a vezetést talán nyerünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK