2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A 3. negyedben úszott el a meccs

2014. október 23. csütörtök, 11:56
Címkék:

Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK 99 -91 (23-30, 25-21, 22-12, 29-28)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, Jászberény, 500 néző. Jv.: Földházi, Sallai, Menyhárt.

Jászberény: Ware (34/12), Horváth Á. (6), Soós (14/6), Cseh (4), Dramicsanin (31/6). Csere: Csabai (8/6), Keppel-Foronius, Szögi (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

ZTE: Graham (18), Mohácsi (12/6), Kusnyer, Healy (15/6), Lekli (18). Csere: Czinger (2), Kertész (2), Gáspár (12/6), Darling (12/3), Kerkai. Vezetőedző: Raul Jiménez.

Első idegenbeli győzelmére készült a ZTE együttese. A vendégek ennek szellemében jól kezdték a találkozót, 9-0-ra vezettek. Az előnyt utána könnyen elherdálták. A ZTE védekezése messze volt a tökéletestől. A második negyedben Ware és Dramicsanin, a hazaiak két "dobógépe" továbbra is jól célzott, így nem tudott elhúzni ellenfelétől a ZTE.

A nagyszünet után a harmadik negyedben a zalaiak támadó játéka szétesett, innentől kezdve csak futottak az eredmény után. A hazaiaknál a két légiós dobókedve továbbra sem csökkent, a házgazdák biztosan tartották előnyüket a befejező 10 percben. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Második idegenbeli találkozóját is elvesztette a zalai csapat, ami főleg gyenge védekezésének köszönhető. Főleg e téren kell sokat javulnia, ha komolyan gondolják a nyolcba kerülést.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - A vereségünk okát abban látom, hogy amikor elhúztunk az elején a hazaiaktól, előnyünket nem tudtuk kihasználni. A másik ok a gyenge védekezés, ha idegenben nyerni akarunk, védekezésben alapos javulásra lesz szükségünk.

Kertész Dániel, ZTE játékosa: - A kapott 99 pont sok, a védekezésünk kritikája. A hazaiak két légiósával nem tudtunk mit kezdeni. A mérkőzés forduló pontjait a hazaiak jól használták ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK