2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalaegerszeg az MTV 1-es csatornáján

2013. szeptember 13. péntek, 16:36
Címkék:

A közmédia nagy népszerűségnek örvendő "Magyarország szeretlek" vetélkedő műsor szeptember 28-án és 29-én húszórás élő műsorral szórakoztatja a tévénézőket. A rendhagyó adásban a már jól ismert vetélkedő, a hazánkról szóló kisfilmek bejátszása mellett több magyar város is bemutatkozhat.

Nem lehet kihagyni

Zalaegerszeg az "Itthon vagy-Magyarország szeretlek" pályázatában Göcsej gazdag természeti táját, a szegek vidékét, az ország első Falumúzeumát, a hagyományőrzést ajánlotta, illetve emelte ki. A kétnapos programsorozatban a negyven éves múltra visszatekintő skanzen lesz a házigazda. Hozzájuk csatlakozik a város egyéb intézményeit felvonultató Őszi Kavalkád és az ötödik "Tök jó!" Tökfesztivál. A program részleteiről szóló sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: békés, vendégszerető város Zalaegerszeg, ahol jó élni, és most ezt az egész országnak meg tudják mutatni.

Kaján Imre, a házigazda Göcseji Múzeum igazgatója szerint olyan programokkal várják az érdeklődőket, melyet nem lehet kihagyni a közvetítésből. Lesz kézműves-verseny, zsúptető rakás, nép gyermekjátékok versenye, kerékpártúra. Az igazgató hangsúlyozta: ingyenes lesz a Falumúzeumba való belépés e két napon.

magyarorszag-szeretlek

A tökfesztivál eseményeit Prokné Tirner Gyöngyi, a gébárti Kézművesek Házának vezetője ismertette. Felhívta a figyelmet a nyitott műhelygalériák programjaira, a mesterség bemutatókra és a foglalkoztató épületben megnyíló Zalai pásztorhagyományok, című kiállításra. Az Őszi Kavalkád előkészületeiről Mészáros Ágnes, a Családsegítő Szolgálat vezetője számolt be. Mint fogalmazott a bölcsődés korú gyerekektől a felnőttekig mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. Kiemelte az egészségügyi szűrést, a véradást, mindkettő a programsorozat fontos része.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK