2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vasárnapig gyűjt aláírást az LMP

2012. március 30. péntek, 14:54
Címkék:

A napokban zárul a Lehet Más a Politika (LMP) egy hónapja tartó aláírásgyűjtése. A fináléról, és a csütörtökig összegyűjtött támogató aláírásokról tartott sajtótájékoztatót tegnap a zalaegerszegi Dísz téren Scheiring Gábor országgyűlési képviselő.

Zárul az LMP aláírásgyűjtése

Mint mondta: a "Talpra magyar! Elég a kiszolgáltatottságból" szlogent viselő, népszavazásra buzdító kezdeményezés négy kérdése jóval túlmutat a munkavállalók helyzetén. A valódi kérdés ugyanis az, hogy akarunk -e továbbra is egy hamis rezsimben élni, vagy képesek vagyunk megállítani a kormány ámokfutását.

Csütörtökig körülbelül 130 ezer aláírást gyűjtött össze a szervezet azzal a négy javaslattal kapcsolatban, hogy 9 hónapig járjon az álláskeresési támogatás, a munkavállaló dönthessen, hogy mikor megy szabadságra, ne lehessen 3 hónapnál tovább próbaidőn tartani az alkalmazottat, és a gyerekek 18 éves koruk alatt ne kerülhessenek ki az iskolapadból. Ám még 10 ezer aktivistáiknál volt kint kérdőív, így pontos számot nem tudott mondani.

Ahhoz, hogy a kezdeményezésből népszavazás legyen 200 ezer aláírás szükséges. A párt hét vége felé közeledve bízik abban, hogy a fináléban - vasárnapig - még sikerül embereket mozgósítaniuk, például internetes szavazással. Az aláírásgyűjtés eredményessége - az ívek összeszámolása után - a jövő hét elején derül ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK