2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újra támad a tél

2013. március 25. hétfő, 12:05
Címkék:

Az OMSZ előrejelzése alapján hófúvás várható Dunántúlon. Az Országos Meteorológiai Intézet az elkövetkező időszakra az alábbi figyelmeztető előrejelzést adta:

Ma délutántól délnyugat felől havazás kezdődik a dunántúli megyékben. A csapadék mennyisége a 15-20 cm-t is elérheti. A megélénkülő szél következtében Baranya és Tolna megyében hótorlaszok kialakulása is lehetséges, ezért erre a területre narancssárga riasztás van érvényben. Megyénkben várhatóan nem erősödik meg a szél, de a lehullott csapadék miatt az utak csúszósak lehetnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az évszakhoz képest szokatlan időjárás miatt a téli üzemét a hó végéig meghosszabbította. Jelenleg 38 jármű áll készenlétben az esetleges beavatkozáshoz. Rigó Csaba a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, elrendelte az Operatív munkacsoport előzetes készenlétét.

Kérjük, hogy a várhatóan kialakuló csúszós, síkos útfelületek miatt óvatosan vezessenek, illetve az elindulás előtt tájékozódjanak a várható útviszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatánál a (92) 819-530 telefonszámon, vagy elektronikus levélben az ugyelet@zala.kozut.hu címen, illetve interneten a http://www.met.hu/ honlapon.

* * *

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztat, hogy a magyar-szlovén határszakaszon Szlovénia 2013. március 25-én 12:30 órától ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be a 7.5 tonna feletti tehergépjárművek vonatkozásában, így Szlovénia irányába átmenetileg szünetelni fog a 7.5 tonna feletti teherforgalom.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK