2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újévköszöntés Keszthelyen

2012. január 07. szombat, 14:23
Címkék:

Keszthelyen a Balaton Színház Simándy-termében január első hetében Ruzsics Ferenc tartotta a hagyományos évértékelő, újévköszöntő polgármesteri fogadását, melyre ezúttal is meghívást kaptak a város intézményeinek vezetői, a civil-, társadalmi- és közélet irányítói, a nagyvállalkozók, a térség polgármesterei, az egyházi- és világi élet méltóságai.

 

A város a hosszú távú fejlődés útján indult el

A polgármester, immár hatodik alkalommal mondott újévköszöntő számvetésében bemutatta, hogy a Balaton fővárosa miféle fejlesztésekkel, milyen tervekkel igyekszik előremenekülni a társadalmi, gazdasági, erkölcsi válságból.

kh-fogadas

 

Mint fogalmazott: hat éve kicsi, de biztos lépésekkel, szerényebb eredményeket felmutatva indították a városépítést. Később merészebb, jelentőségteljesebb feladatokat is sikerült eredményesen elvégezni. Utalt a tanuszoda avatására, a nagyszabású iskolafejlesztésre, a taneszköz beszerzésre, a csapadékvíz-elvezető rendszer modernizálására. A turizmus élénkítésének jegyében belevágtak a Fő tér felújításába is, amelynek hamarosan startol a második üteme is. Jövő ilyenkor kész lesz már a büszkeségre okot adó városközpont, a megszépült Balaton-part, és egy új, modern autóbusz-pályaudvar. A helyhatóságok sorsának törvényi változásához kapcsolóan a polgármester kitért rá: a kórház és az iskolák kikerülnek az önkormányzati irányítás alól, de a fenntartó kilétének változása nem jelenti azt, hogy Keszthely ne tekintene sajátjaként azon intézményekre, amelyeknek eddig is jó gazdája volt.

A Helikon-kastélymúzeumban a júliusi szemlélet -és igazgatóváltás hozzájárult ahhoz, hogy közösen sikerüljön fellépni a turizmus marketing területén. Az embert próbáló időkben, a válság közepette: kétség, bizonytalanság, a jövőtől való félelem kúszik be az emberek szívébe-lelkébe. A jóért harcolva, az egyéni érdekeket háttérbe szorítva, egymást tisztelve, becsületesen, őszinteséggel kell minden eddiginél erősebben megvalósítani az összefogást, helyben és országosan is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK