2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újévi fogadás a Télikertben

2016. január 10. vasárnap, 14:34
Címkék:

"Az elmúlt évben megható volt érezni a mindenhol megnyilvánuló jó szándékot, a segítő kompromisszumkészséget, a konszenzuskeresést, amiért nagyon hálás vagyok. A maga területén mindenki azt nézte, mi az, ami összeköt és nem azt, ami szétválaszt... Legyünk itt most valamennyien optimisták és tekintsünk derűlátóan a 2016-os évre" – fogalmazott Balaicz Zoltán a város hagyományos újévi fogadásán, az Arany Bárány Hotel Télikertjében. Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.

fogadas 2

Közös összefogással a városért

A polgármester szólt az elmúlt év eredményeiről és az idei év várható feladatairól is. Mint fogalmazott, véglegesült a városfejlesztési TOP program, amelynek köszönhetően 2020-ig 11,2 milliárd forint fejlesztési pénzt fordíthatnak a városra. A Modern Városok Program keretében olyan beruházások valósulhatnak meg, melyekre évtizedek óta nem volt példa. A 2015-ös év elejétől számolva az esztendő végéig közel 1800 új munkahely jött létre, 2016-ban pedig további ezres nagyságrendben várható a munkahelyek számának bővülése. Így az önkormányzatnak már nem a munkanélküliség problémáját kell kezelni, hanem a munkaerőhiányt kell közös összefogással megoldani.

fogadas 1

Elkészült az elmúlt évben az új kulturális, turisztikai és sportkoncepció, a Virágos Magyarországért Versenyen a megyeszékhelyek kategóriájában Zalaegerszeg nyerte az első díjat. A volt Pais iskola helyén átadásra került a 200 millió forintos beruházással elkészült új idősek otthonának első üteme, és 18 év után Zalaegerszegen ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése – sorolta az eredményeket Balaicz Zoltán.

fogadas 3

"Azt ígérjük önöknek, hogy ezután is igyekezni fogunk tartani a szavunkat, de ehhez kérjük mindannyiuk segítségét, támogatását. Nincs semmi, ami akkora lendületet adna egy városnak, mint polgárainak együttműködése, jó tanácsa, segítő kritikája: vagyis az összefogása. Zalaegerszeg politikai szempontból mindig is a béke szigetének számított Magyarországon. A közgyűlési patkóban ülők egymást nem ellenségnek, hanem nemes ellenfélnek tekintik. Amikor városunk érdekében dolgozunk, nincsenek jobboldali vagy baloldali polgárok, csak zalaegerszegi polgárok vannak. Azt kérem mindenkitől, hogy továbbra is kerüljük a viszályokat és dolgozzunk együtt városunk fejlődéséért, a családok boldogulásáért, hogy Zalaegerszeg minden polgára nyertese legyen a 2016-os évnek".

fogadas 4

A hagyományok szerint az újévi fogadás keretében kerül sor Zalaegerszeg Innovációs díjának átadására. Az idei évben a díjat két helyi vállalkozásnak adományozta a közgyűlés. A kitüntetést a Flextronics International Kft., és a Zalapack 96 Kft. vehette át. A díj elkészítésére minden évben más-más zalaegerszegi képzőművész kap megbízást. Az idei díjak Németh Miklós grafikusművész alkotásai. Az elismeréseket Lang János, a Flextronics Magyarország alelnöke és Szili Károly a Zalapack 96 Kft. ügyvezetője vette át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK