2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újabb utakat zártak le Zalában

2013. február 14. csütörtök, 10:20
Címkék:

A folyamatos havazás és az erős szél miatt további utakat zártak le Zalában, így már 12 út járhatatlan, 14 pedig csak nehezen használható - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság csütörtök délelőtt. A hóátfúvások miatt csütörtök reggel kilenc út volt lezárva a megyében, délelőtt pedig még három vált járhatatlanná.

Nem közlekedhetnek járművek a 7-es útról Galambok, illetve Nagyrécse felé, a Nagykanizsa és Szepetnek, a Tótszerdahely és Letenye, a Nagyrécse és Galambok közötti összekötő úton, valamint a Galambok és Zalakomár közötti úton. Tilos a közlekedés Ukk és Gógánfa között, a 75-ös úton a baki tető és Pölöske között, az Újudvar és Magyarszerdahely, a Gelse és Zalaszentbalázs közötti úton, a 75111-es úton Sármellék közelében, valamint a 7356-os úton Kehidakustánynál.

Változatlanul fennáll a kamionkorlátozás a magyar-szlovén határon, miután a Zala Megyei Védelmi Bizottság szerdán 19 órától megtiltotta Szlovénia felől a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek belépését Magyarországra.

Zalában csütörtökre virradó éjszaka két esetben a közútkezelők munkagépe is árokba csúszott, reggel pedig Nagyrécse mellett került a hó fogságába úttisztító gép, amelyet a tűzoltók mentettek ki. A megyében folyamatosak a műszaki mentések elakadt kamionok, kisteherautók és személygépkocsik miatt.

A napok óta tartó havazás eredményeként Zalában 12-20 centiméter vastag a hóréteg. A folyamatos havazás és a még mindig erős, néhol viharos erejű északi szél miatt továbbra is narancs színű, azaz másodfokú riasztás van érvényben a megye területének legnagyobb részén.

D

Délben részben feloldják a Szlovénia felőli kamiontilalmat

Az M7-es autópályán Budapest felé tartó teherforgalom számára délben feloldják a magyar-szlovén határon szerda este elrendelt belépési korlátozást - tájékoztatta a Zala Megyei Védelmi Bizottság csütörtökön az MTI-t.

Rigó Csaba kormánymegbízott, a bizottság elnöke közölte: 12 órától ismét beléphetnek Szlovénia felől Magyarországra a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek, de csak azok, amelyek Budapest felé tartanak az M7-es autópályán. A másfelé tartó kamionokra a belépési tilalom továbbra is vonatkozik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK