2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új közösségi tér a belvárosban

2014. október 09. csütörtök, 18:29
Címkék:

Ünnepélyes keretek között avatták fel a megújult Dísz teret. A város főtere a "Komplex belváros rehabilitációs program" keretében épült át; a beruházás érintette a polgármesteri hivatal előtti teret is.A csütörtöki avatáson már délelőtt Ökonapot szerveztek, majd koradélután Gyutai Csaba polgármester, Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, és Dékány Endre a belvárosi körzet önkormányzati képviselője hivatalosan is átadta a közönségnek a megújult Dísz teret.

diszter 1

Átadták a zalaegerszegi Dísz teret

A polgármester elmondta: örül, hogy a négy éves önkormányzati ciklus lezárultával új főtere lehet a városnak. Mint fogalmazott, az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint direkt fejlesztési forrás érkezett Zalaegerszegre, melynek keretében utcák, terek, és intézmények újultak meg. A Dísz tér, és hozzá kapcsolódóan a polgármesteri hivatal előtti tér fejlesztése 2013 őszén indult a támogatási szerződés aláírásával. A tényleges munkálatok idén májusban kezdődtek.

diszter 2

Az elmúlt hónapokban 5000 négyzetméteren új térburkolatot, zöldfelületet (lombos fákat, virágokat), és közműveket kapott a tér. Megtisztították a Tulipános díszkutat, új közvilágítási és térvilágítási hálózatot építettek ki. A polgármester szerint örömteli, hogy a tér átépítésével egy szintbe került a Tüttössy utca és az Európa tér a Dísz térrel, valamint hogy a tér két oldalán megszűnt az autós forgalom. Ez több lehetőséget ad a gyalogosoknak és a pihenni vágyóknak. A térre egy kávézót, ajándékboltot és információs pontot is magába foglaló épület is került, ezen kívül két pergola (árnyékoló) biztosítja majd az idősek és a gyerekek pihenését, szórakozását.

Megújult a városháza előtti tér is: új térburkolat és zöldfelület került kialakításra. Hamarosan visszakerül a zenélő óra is, ami szintén új (gyermekrajzok ihlette) dizájnt kap.

diszter 3

A két tér összesen 228,8 millió forintból épült át, melyhez 110 millió forint önrészt adott a város. A teret átadó politikusok remélik, hogy egy új találkozási pont, pihenőövezet és közösségi tér alakult ki felújítás révén a belvárosban. Bíznak benne, hogy az itt élők és az ide látogatók szívesen használják majd a tér egyes elemeit kikapcsolódásra, feltöltődésre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK