2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szociális üdültetés a nyaralás örömével

2014. január 09. csütörtök, 14:50
Címkék:

Idén 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre az Erzsébet-programra, melynek keretében 62 pályázatra jelentkezhetnek gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők. Az ez évi programot és újdonságait sajtótájékoztatón ismertették a zalaegerszegi kormányhivatalban, melynek földszintjén az Erzsébet-táborokban készített fotókból kiállítás is nyílt.

erzsebetpr2

Újdonságok az idei Erzsébet-programban

Vigh László országgyűlési képviselő a programot méltatva kiemelte, nagyon fontos kormányzati szándék, hogy segítsenek a rászorulóknak. A kizárólag az Erzsébet-utalványok forgalmazásának bevételéből származó 3,5 milliárd forinttal azokat szeretnék támogatni, akiknek egyébként nincs más módjuk a nyaralásra. Megemlítette, hogy a legfiatalabb résztvevő egy pár hónapos kisbaba, míg a legidősebb egy 104 éves hölgy volt, aki 84 éves barátnőjével vette igénybe a lehetőséget. Az elmúlt évben Zalából mintegy 1500 fiatal illetve felnőtt üdülhetett kedvezményesen. A programba beszállt a lenti, a zalaszentgróti és a hévízi gyógyfürdő.

Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője elmondta, idén az első évhez képest nemcsak megduplázták a pályázatok számát, hanem újdonságokat is bevezettek. Ezek egyike a nyugdíjasok számára kínált fürdőbelépő. A pályázati felhívás szerint 2500 forintos önrész befizetése után az, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 147 ezer forintot, öt, de akár harminchárom alkalommal is elmehet az ország hatvan gyógyfürdőjébe. Az újdonságokból a gyerekek sem maradnak ki, nekik az idei nyárra ötvennyolcféle tábort szerveznek, köztük több mint húsz új lehetőséggel. Lesz tehát népi mesterségek, író-olvasó, röplabda-, szörf-, horgász- és népzenei tábor. Emellett hatfajta speciális sporttábor, amit a fogyatékossággal élő gyermekeknek hirdetnek meg. Új továbbá a napközis tábor is, amelyet a leghátrányosabb kistérségek közül hatban szerveznek meg. Az alacsony jövedelmű családokból érkezők egy-két ezer, a többiek tízezer forintért táborozhatnak egy hétig. Továbbra is biztosítottak a szociális üdülési pályázatok, amelyek felnőtteknek ötezer, gyerekeknek 2500 forintos önrész mellett nyújtanak üdülési lehetőséget. A szóvivő külön felhívta a figyelmet arra is, hogy az iskolák háromnapos osztálykirándulásokra pályázhatnak, melynek költsége mindössze ezer forint gyerekenként.

erzsebetpr1

Nagy Anna, Vigh László és Rigó Csaba a sajtótájékoztatón.

Rigó Csaba zalai kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy az Erzsébet-programot a kormány által átalakított, multinacionális cégektől visszaszerzett cafeteria rendszer bevételeiből finanszírozzák. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-kártyák utáni profitból szociális üdültetést végez az egész országban. A program sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt két évben 260 ezer ember kapott üdülési lehetőséget, közülük 100 ezer gyerek.

A fürdőbelépőre február 15-ig, a szociális üdülési pályázatokra február 28-ig, az Erzsébet-táborokra március 20-ig lehet jelentkezni a www.erzsebetprogram.hu honlapon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK