2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Színes iskolát álmodtak

2016. április 17. vasárnap, 08:47
Címkék:

Új, színes iskolát álmodtak Bocföldén – fogalmazott köszöntőjében Baánné Tóthbán Tünde igazgató az avatási ünnepségen, melyet a gyerekek színvonalas műsora tett igazán emlékezetessé. Az intézmény épületén több mint 60 millió forintból energetikai rekonstrukciót hajtottak végre még a nyári szünetben.

bocfolde iskola

Energetikai korszerűsítés Bocföldén

Mint mondta, a pályázat, amit Pálfi István pedagógus kollégájuk, akkori polgármester indított el, példamutató összefogás eredményeként és sokak munkájának köszönhetően elérte a célját. A beruházás megvalósítását a pályázati forrás kiegészítésével segítette az önkormányzat, a KLIK zalaegerszegi tankerülete a felújításhoz szükséges anyagokat, eszközöket biztosította, hogy a szeptemberi tanévkezdésre frissen festett falak várják a gyerekeket. A kivitelező több feladatot végzett el, mint amiről a megbízatása szólt. A munkából az intézmény valamennyi munkatársa ugyancsak kivette részét. A megújult iskola mindenki munkájának gyümölcse, hangsúlyozta.

Lendvai Miklós polgármester köszöntőjében azt mondta, hosszú folyamatot követően valósulhatott meg a rekonstrukció, melynek érdekében még 2012-ben tették meg az első lépéseket. A település képviselő-testületet mindvégig a felújítás mellett állt, mert az 1992-ben létesített iskolában minden feltételt biztosítani kívántak. A projekt külső rekonstrukciót tett lehetővé, homlokzati hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, valamint napelemek telepítését a megújult tetőre. A színvonalas oktatáshoz a pedagógusok kiváló szakmai munkájukkal járulnak hozzá.

Vigh László országgyűlési képviselő szerint, ha valaki egy faluban hosszú távra tervez, akkor az iskolát újítja fel. Ilyen falu Bocfölde is, ahol az önkormányzat elkötelezett az intézmény működtetésének segítésében.
Az ünnepségen méltatta a beruházás jelentőségét Kajári Attila tankerületi igazgató is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK