2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sziget a pincében

2011. december 20. kedd, 19:12
Címkék:

A Kvártélyház alagsorában, az egykori óvóhelyből alakítottak ki pinceklubot Zalaegerszegen az ifjúság részére. A hivatalos megnyitóra december 19-én került sor. Ezzel, újabb helyszínnel bővült a fiatalokat befogadó, támogató, közösségépítő szigetek és információs pontok száma, melyet egy 80 milliós pályázatnak köszönhetően alakítottak ki a megyeszékhelyen és a Pacsai kistérségben.

 

A csellengő diákoknak is jó lehetőség

A hely szelleméhez igazodó lazább stílusú megnyitó Balaicz Zoltán alpolgármester tisztje volt. A program felelősei és a helyiség kialakításában közreműködő fiatalok aztán együtt emelték gyerekpezsgős poharukat a klub minél szebb jövőéjért. A közösségépítő projekt két éven belül zárul, a nevezett helyiség azonban feltehetően 5 évig a fiatalok rendelkezésére áll majd a katasztrófavédelmi igazgatóság jóvoltából.

pince-sziget 1

Gángó Zsuzsanna szakmai vezető örömmel újságolta, a program elmúlt másfél hónapjában 450 főt sikerült mozgósítani, s kezd körvonalazódni egy 30 fős mag, akik visszajáróként vesznek részt a rendezvényeken. Remélik ez a szám a pince nyitással még tovább fog nőni. Ide hétfőtől csütörtökig 13 - 20, pénteken 14 - 19 óráig várják az érdeklődőket. A "csellengő" diákoknak is szeretnének egyfajta programlehetőséget biztosítani, és azt sem tartják kizártnak, hogy igény esetén módosítják a nyitvatartást hétvégére is.

pince-sziget 2

Az épület műemlékjellege miatt a reklámozási felületük korlátozott, a DÖK - ön keresztül próbálják hirdetni maguk. Amúgy is bíznak benne, hogy a kellemes időtöltési lehetőség szájról szájra terjed majd a célközönség középiskolások között (de szívesen látják az általános iskolásokat is). A hírvivés ősi módjával sikerült "falfestő" diákokat is toborozni, akik sajátos hangulatú ábrákkal díszítették a 70 négyzetméteres helyiség falait. A vidámabb külső mellett gépészeti munkák is zajlottak, mely nyomán korszerű fűtés és vizesblokk szolgálja a komfortot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK