2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szemle a tűzoltóságoknál

2012. január 02. hétfő, 13:55
Címkék:

Az új katasztrófavédelmi törvény 2012. január 1-i hatálybalépésével jelentős változások következtek be a tűzvédelem területén. Az eddig hivatásos önkormányzati tűzoltóságok elsejétől állami tűzoltóságokká alakultak.

 

A tűzvédelem állami kézbe történő helyezésével egységes rendvédelmi és megfelelő szintű irányítással rendelkező rendszer alakul ki, amely a meglévő kapacitások jobb hatásfokú kihasználásával, az erő- és eszközállomány optimális tervezésével és rendszerben tartásával hatékonyabb tűzvédelmet eredményez és az anyagi források észszerű felhasználását teszi lehetővé.

Január 1-től a tűzoltóságok életében annyi változás tapasztalható, hogy a katasztrófavédelem irányítása alá kerülnek változatlan formában. A rendszer átalakításával járó módosítások az első negyedév végére várhatóak.

2012. január 3-án Wéber Antal tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az államosítás kapcsán szemlét tart az érintett tűzoltóságokon (Keszthely 8.30, Nagykanizsa 10.30, Lenti 13.00, Zalaegerszeg 15.00).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK