2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megyei hóhelyzet: elakadt kamionok

2013. február 23. szombat, 11:01
Címkék:

Zala megye területén a tegnapi nap folyamán kezdődött változó intenzitású havazás eddig átlagosan 15 centiméter vastag hótakarót eredményezett – közli a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóközleményében.

ÁLTALÁNOS HELYZETKÉP:

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a havazással összefüggésben mai nap folyamán már több tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

07:00 Az éjszaka folyamán fennálló folyama5os havazás továbbra is nehezíti a közlekedést a mgyében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan végzi a a hóeltakarítást és síkosságmentesítést. Zalaegerszeg térségében a látótávolság az intenzív havazás miatt 100 méter alatti, másutt 100-300 méter közötti. A főutak és a mellékutak szinte mindenütt havasak. A hajnali órákban a 86.sz. főúton a 30-31 kilométer szelvények között mintegy 200 méter hosszú szakaszon kamionok torlódtak fel. A rendőrség ideiglenesen nem engedi a kamionforgalmat, amíg a hóeltakarítás folyik.A személygépkocsi forgalom nehezen, lassan, de megy ezen az útszakaszon. A 75.sz. főúton Zalaszentmihály belterületen kamion akadt el, továbbá a 7538.sz. úton Tornyiszentmiklós belterületén szintén kamion akadt el, ezek mentése folyamatban.

08:00 A 86. számú főútvonalon a Zalalövő-Rédics szakaszon váltakozva egyirányúsított a kamionforgalom mindaddig, amíg a közútkezelő mindkét sávon teljes hosszában nem végez a lehullott nagymennyiségű hó eltakarításával. Jelenleg a Zalalövőnél várakozó mintegy negyven kamion indulhatott el déli irányba, így most egyelőre Rédicsről nem engedélyezett az északi irányú kamionforgalom a 86. sz. főúton.

09:00 A megye területén még havazik, de jobbára már csak szállingózik a hó. A tegnapi és mai havazás együttes eredményeként 15-25 cm hótakaró alakult ki átlagosan Zalában. A közútkezelő továbbra is folyamatosan dolgozik, az utak járhatósága ennek következtében folyamatosan javul. A 86. sz. főúton továbbra is szakaszos és váltakozó irányban egyirányúsított kamionforgalom. (Jelenleg az északi irányú forgalom került elengedésre). A főutak hókásásak, helyenként havasak, a mellékutak mindenütt havasak.

Az elakadt járművek mentését a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltóparancsnokságai folyamatosan végzik, a mentés illetőleg a hóeltakarítás biztosításához a forgalom irányítását a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság végzi.

TŰZOLTÓI BEAVATKOZÁSOK (9:00 óráig):

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére eddig már több olyan jelzés is érkezett amely tűzoltói beavatkozást tett szükségessé. Ezek mindegyike a téli időjárás miatt kialakult útviszonyokkal hozható összefüggésbe.

03:55 | Gellénháza: Egy Zalaegerszeg felől érkező kamion nem tudott felmenni a település előtti erősen emelkedő útszakaszon és visszcsúszva keresztbe fordult. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók két egysége a jármű mentésével a forgalmi akadályt megszűntette, s az folytatni tudta útját.

07:02 | Tornyiszentmiklós: A 7538. számú úton egy zöldséget és gyümölcsöt szállító kamion fordult keresztbe, melynek mentéséhez vonult a Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy gépjárműfecskendője.

07:06 | Zalaszentmihály: A 75. számú főúon a település belterületén akadt el egy nyerges kamion. Mentéséhez a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonultak.

07:29 | Keszthely: Egy élelmiszer szállító kamion csúszott meg és fordult keresztbe a Tapolcai útnál. A műszaki mentés végrehajtására a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak.

07:33 | 74.sz. főút: A 74.-75. számú főutak kereszteződésénél lévő körforgalomnál egy tehergépjármű akadt el, amelyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki. Az elekadt jármű a mentést követően folytatta útját.

08:16 | Nagypáli: Egy hóeltakarítást végző gépjármű borult az árokba. Mentéséhez vonult a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egysége az általa működtetett regionális műszaki mentőbázis egységeivel.

08:30 | Zalaegerszeg: Egy tehergépjármű akadt el a megyeszékhelyről kivezető 76. számú főút Balatoni úti szakaszán. A mentést a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók végezték el.

08:40 | Sármellék: A település egyik külterületi részén lakó személy személygépjárművel a hóban elakadt. mentéséhez vonultak a keszthelyi hivatásos tűzoltók.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK