2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megalakult Zala megye önkormányzata

2014. október 29. szerda, 10:29
Címkék:

Az ünnepélyes alakuló ülésen titkos szavazással dr. Pál Attilát (Fidesz-KDNP) választották a megyegyűlés elnökévé, aki az előző ciklusban a közgyűlés alelnöke volt. Főállású alelnök Pácsonyi Imre lett, társadalmi megbízatású alelnöknek pedig Bene Csabát választották.

megye 1

Az ülésen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke is

A 15 fős önkormányzatba 9 képviselő került be a Fidesz-KDNP listáról, négyen képviselik a Jobbikot, egy képviselő az MSZP és egy a DK-t. Az alakuló ülésen bejelentették, hogy a Fidesz-KDNP képviseletében mandátumhoz jutott Sáringer-Kenyeres Tamáas írásban lemondott a képviselőségről, utódját a következő megyei közgyűlésen választják meg. Bejelentésre került, hogy két képviselőcsoport alakult: a Fidesz-KDNP frakciót dr. Fekete Zoltán, a Jobbik képviselőcsoportját Zakó László vezeti.

Kövér László köszöntőjében elmondta: a megyei közgyűlés a jövőben forráselosztó szerepet tölt be, és a funkcióváltással a megye jelentősége várhatóan növekedni fog. Mint fogalmazott, jelenléte az alakuló ülésen a központi kormányzat és a helyi önkormányzatok együttműködését is szimbolizálja. Azt javasolta, hogy a következő öt évben a munkát az együttműködésre való törekvés határozza meg, a kompromisszumkészség és ne a párthovatartozás.

megye 2

A magyar önkormányzati rendszerről szólva hangsúlyozta: minden változtatás ellenére a rendszerváltoztatás egyik legjobb, legsikeresebb alkotása volt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK