2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Különdíjas a turisztikai weblap

2015. december 08. kedd, 17:55
Címkék:

Az "Év honlapja" pályázaton "SEOsiker" különdíjat nyert a város új turisztikai honlapja, a zalaegerszegturizmus.hu website. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be a városházán Balaicz Zoltán polgármester, Tolvaj Márta alpolgármester, Horváth Balázs, a honlapot készítő cég tulajdonosa, valamint a Tourinform Iroda munkatársai. Balaicz Zoltán elmondta: idén a város rendezett tanácsúvá válásának 130. évfordulója alkalmából számos változás, előrelépés történt.

honlap-kep

Naprakész és modern

Új alapokra helyezték többek között a turisztikai koncepciót, melyet december 17-én tárgyal majd a közgyűlés. Ebben az AquaCityn kívül más fókuszpontok is vannak; Zala természeti értékei és a göcseji hagyományok is irányelvként szerepelnek a programok és a turisztikai marketing tervezésénél. A koncepció elkészítése előtt a Pannon Egyetem egy imázs kutatást is végzett, ennek eredményeit is beépítették a tervezetbe.

Az idegenforgalmi fejlesztés részeként nyáron létrejött egy új honlap, mely küllemét és tartalmi elemeit tekintve egy modern, 21. századi weboldal. Mobiltelefonokon, táblagépeken is szépen fut, és számos applikációt is tartalmaz. A zalaegerszegturizmus.hu oldalt körülbelül 70-80 ezer ember érte el az indulás óta. A városvezetés és a honlap készítői is úgy gondolták, hogy érdemes benevezni egy országos megmérettetésre.

Horváth Balázs a honlapot készítő cég tulajdonosa elmondta: örömteli, hogy egy alig néhány hónapos oldal 280 pályázó közül elnyeri a legrangosabb különdíjat. A SEOsiker tulajdonképpen egy honlapelemző szoftvercég díja, ami különféle technikai, tartalmi és nézettségi paraméterek alapján elemzi a website-okat. A honlap tervezésénél fontos volt, hogy bármilyen mobileszközről olvasható legyen, valamint hogy a helyi Tourinform Iroda munkatársa gyorsan tudják kezelni az oldalt. Cél, hogy érdekes bejegyzésekkel, naprakész információkkal minél több látogatót elérjenek, akik így turistákká válhatnak. A honlapot jellemzően a Google keresőből, illetve a Facebookról találják meg az érdeklődők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK