2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Körülölelték a várost

2012. április 18. szerda, 14:37
Címkék:

Több mint hatezer megyeszékhelyi diák várta délelőtt negyed tízkor a katasztrófavédelmi sziréna hangját az I. Zalaegerszegi Diáknapon. A "Szeretünk Zalaegerszeg". A város a fiatalokért - fiatalok a városért" című rekordkísérlet során a több ezer diák, élőláncot alkotva ölelte körül a belvárost. Összesen 1 négyzetkilométernyi területen. A sziréna elhangzása után, lufikat tartó, összefonódó kezek lendültek a magasba. A kezdeményezés célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a városra, erősítsék az összefogást és a lokálpatriotizmust - mondta szerkesztőségünknek Fentősné Belléncs Andrea, az önkormányzat ifjúsági szakreferense, a program szervezője.

elolanc 1

Élőlánc rekordkísérlet Zalaegerszegen

A lánc létrejött, az összefogás köre bezárult. A diákok az Ola utca - Rákóczi út - Kazinczy tér - Széchenyi tér - Kossuth utca - Göcseji út - Platán sor - Gasparich utca - Ola utca tömbben alkottak élőláncot, arcukat az úttest felé fordítva.

Az akció másik érdekessége az volt, hogy az eseményt huszonhat fotós (a helyi sajtó fotóriporterei és a város fotóklubjainak tagjai) örökítette meg. Pontosan kiszámolták, hogy kinek milyen posztra kell állni, s hogy egy fotósra hány száz méternyi szakasz jut. Annál is inkább, mert a tervek között az szerepelt, hogy minden arcot megörökítenek, aki részt vett a láncban - mondta Seres Péter a városháza internetes portáljának (zalaegerszeg.hu) fotósa, a kísérlet ezen részének szervezője.

elolanc 2

Diákok az Ola utcai ferences templom előtt

Minderre összesen négy percük volt, hiszen ennyi időt kaptak a diákok arra, hogy egymás kezét fogva kiálljanak az úttest szélére, a külső sávokba terelve ezzel az autósokat.

A távlati tervek között az szerepel, hogy a láncról és az arcokról készült felvételeket egy körképpé szerkesztik, s a nagyközönség előtt is bemutatják.

fotosok

Az akcióban részt vevő fotósok

Még több fotó a Galériában látható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK