2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jó szándékú partnerség

2016. január 31. vasárnap, 17:25
Címkék:

Országosan is egyedülálló párbeszédet folytatott az elmúlt héten számos megyei és városi intézmény vezetője a zalaegerszegi városházán. Hagyományteremtő szándékkal Vigh László országgyűlési képviselő hívta beszélgetésre az érintetteket.

Megyei és városi vezetők évindító beszélgetése

A sajtó számára nyilvános eseményen többek között részt vett dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Halász Gabriella, a megyei kórház főigazgatója, dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke, dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Csank János a ZTE FC szakvezetője. Vigh László hangsúlyozta: az ilyen találkozó jó lehetőséget biztosít beszélgetésre, a problémák közös megoldására, mert a cél, hogy egy jól működő megye és város nyújtson lehetőséget az itt élő embereknek és a fiataloknak, hogy helyben találják meg a boldogulásukat. A közel kétórás találkozón minden résztvevő szólt a saját területét érintő feladatokról, megoldásra váró problémákról. Az országgyűlési képviselő jelezte, számíthatnak rá, kérhetik a segítségét a jó együttműködés reményében.

Balaicz Zoltán polgármester szólt a Modern Városok Program nyújtotta lehetőségekről. Az önkormányzat szeretné, ha a kormánnyal megkötött megállapodásban induló beruházások időben elindulnának. Úgyszintén fontos a TOP program megvalósítása, ehhez kért együttműködést és támogatást Zalaegerszeg polgármestere. A város gazdaságfejlesztési programjával kapcsolatban megjegyezte: munkaerőhiánnyal állnak szembe és ezen is csak közös összefogással tudnak segíteni. 2016-ban várhatóan 1200-1500 munkahely létesülhet a zalai megyeszékhelyen.

Dr. Pál Attila kifejtette, örül a hagyományteremtő találkozónak, az információcsere egyaránt fontos a város és a megye számára, különösen, ami a fejlesztési munkák összehangolását illeti. Szólt Zala megye aprófalvas településszerkezetéről és az ebből adódó úthálózatról, amely fejlesztésre szorul. A megyei közgyűlés elnöke szorgalmazta továbbá a TOP programok összehangolását.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK