2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyurcsány: rosszkedvű az ország

2015. november 19. csütörtök, 20:59
Címkék:

A magyar emberek többségében inkább félelem van, mint megértés, ezért termékeny talajra hull a kormány mondanivalója – fogalmazott sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK (Demokratikus Koalíció) elnöke, aki országos körútjának zalaegerszegi állomásán tartott lakossági fórumot.

Zalaegerszegen járt a volt miniszterelnök

Elmondta: meglehetősen zavaros időket élünk, kár lenne tagadni, és ember legyen a talpán, aki tudja, mit hoz a holnap. "Ezekben a hetekben mindenki el van foglalva azzal, mi fog történni Magyarországgal, Európával. Azok is félnek, akik biztonságban élnek, és ez természetes reakció"

Gyurcsány Ferenc szerint két világos álláspont van: "a kormány azt mondja, be kell zárni Magyarországot, mi ezt nem szeretnénk, örülünk annak, hogy kinyitottuk a határokat, és lehet mozogni." Ferenc pápát idézte, aki azt mondta, az ajtó nem arra való, hogy bezárjon, hanem hogy invitáljon. "Én sem gondolom, hogy mindenkit és időtlen időkig be kell fogadni, mert azt nem bírnánk el"- tette hozzá.

A politikus szerint nagy kérdés, hogyan kezeljék azokat, akik háborúból jönnek és menekítik a családjukat? Más elbánást érdemelnének. Ugyancsak fontos kérdés, hogy sokan összemossák a terrorizmust és a bevándorlást. Példaként említette, hogy a párizsi robbantások kilenc gyanúsítottjából nyolc európai állampolgár volt.

Rosszkedvű, szürke az ország, nem érzik az emberek sikeresnek Magyarországot. Alacsonyak a bérek, sokaknak nincs munkája, viszont az orvosok elvándorlását nem tudjuk megállítani. Mint fogalmazott, a Sokak Magyarországa röpiratában annak ad hangot, hogy lehet olyan országot csinálni, ami sokaknak az országa, és erről szeretné meggyőzni a hallgatóságot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK