2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyertek vissza fiatalok!

2011. december 28. szerda, 16:05
Címkék:

Első alkalommal rendeztek a zalai megyeszékhelyen műszaki állásbörzét és pályaválasztási fórumot Az önkormányzat által szervezett rendezvényen, a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben több mint kétszáz fiatalt köszöntött az állásbörze ötletgazdája, Balaicz Zoltán alpolgármester. Elmondta: a fórumra meghívást kapott valamennyi zalaegerszegi fiatal, aki bárhol az országban műszaki-mérnöki pályán tanul. Ugyancsak meghívást kaptak a Nyugat-magyarországi Egyetem Zalaegerszegi Gépészeti és Mechatronikai Intézetében tanuló hallgatók is.

 

muszakiallasborze2


Műszaki állásbörze Zalaegerszegen

 

A rendezvény célja, a már végzett, vagy még jelenleg is mérnökhallgató fiatalok és a gazdálkodó szervezetek, munkaadók találkozása volt. Ahogy Balaicz Zoltán fogalmazott: azt szeretnék, ha a mérnök fiatalok haza jönnének és itthon tudnának elhelyezkedni, letelepedni. Ehhez nyújtottak segítséget a külön standdal jelen lévő gazdasági társaságok, vállalatok és a munkaügyi központ is.

A rendezvényen a hallgatók megismerkedhettek Zalaegerszeg gazdasági helyzetével és a következő évekre vonatkozó fejlesztési stratégiával. Doszpoth Attila a gazdasági, műszaki ügyekért felelős alpolgármester szólt a város gazdaságélénkítő elképzeléseiről.

 

muszakiallasborze1

 

Mint fogalmazott: ha egy város gazdasága fejlődő, akkor minden más jobban tud működni a településen. Kiemelten szólt a Deák Ferenc Új Városépítő Programról, melynek célja többek között a zalaegerszegiek életminőségének javítása is, a jövedelemtermelő képesség mellett.

Szeretnék, ha Zalaegerszeg a lakosságszámban gyarapodó, regionális központként működő középváros lenne. Hangsúlyozta: a város, működési hitel nélkül gazdálkodik már évek óta, fejlesztési hitele mintegy 2,6 milliárd forint. Az önkormányzat fontosnak tartja a kis-és középvállalkozások segítését, az ökováros – program megvalósulását, és a gazdasági diplomácia további fejlesztését.

 

muszakiallasborze3

 

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány igazgatója a megye munkaerő-piaci helyzetéről beszélt a fiataloknak, valamint a műszaki pálya lehetőségeiről. Ismertette többek között az Erasmus és a Leonardo programokat és a Lamaprom projektről is beszélt. (Valamennyi a fiatal pályakezdőket segíti.) Lang János, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány elnöke a városban, a megyében és a régióban működő olyan cégekről beszélt, ahol üres mérnöki állások várják a végzett hallgatókat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK