2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Felszedték, amit más eldobott

2016. január 30. szombat, 10:54
Címkék:

Elszórt csokis papírok, nejlon zacskók, műanyagpalackok a parton, műanyagpalack-halmazok a folyóban. A Zala holtágának szomorú állapotáról tájékoztatták szerkesztőségünket az olai városrészben lakók. Az önkormányzat egy nap alatt felszámoltatta az illegális hulladéklerakót.

sportpalya szemet

Az önkormányzat kitisztíttatta a Zala holtágát a sportpálya mellett

Az ügynek magunk is utánajártunk, miközben Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselőjének segítségét kértük, akivel megtekintettük a kérdéses terület a Városi Ifjúsági és Sportcentrum mellett. A teniszpályát és a műfüves focipályát kísérő út mentén eldobált hulladékok, a néhány méterre lévő holtágban, három helyen másfél, kétliteres ásványvizes és egyéb üdítős palackok nagy halomban. És néhány vízbe pottyant teniszlabda.

– Valóban elszomorító a helyzet – reagált a képviselő a látottakra, aki azonnali intézkedést ígért. Másnap az önkormányzat eltakaríttatta a szemetet.

– Az ügy ezzel nincs lezárva. Keressük a felelőst, aki elmarasztalásra számíthat. Szemetelni tilos feliratú táblákat és hulladéktárolókat is kihelyezünk majd. Bízunk abban, hogy azok, akik eddig eldobálták szemetüket, ezután a kukát fogják használni. S ameddig ez nincs, magukkal viszik az üres palackokat – mondta Böjte Sándor Zsolt.

sportpalya rendrakasutan

Tánczos Zsolt, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi szakreferense elmondta, ők is kaptak lakossági bejelentést e-mailben. A problémát jelezték a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.-nek, majd a Zala-Depo Kft. munkatársai összeszedték a szemetet. Mivel az illegális hulladéklerakást nehéz megakadályozni, még inkább tetten érni, az önkormányzat tudatformáló kampánnyal igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a természet, illetve saját környezete védelmére. Erre jelentős összegeket fordítanak minden évben. Idén is több ilyen programot szerveznek óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek.

A közszolgáltató folyamatosan tájékoztatja honlapján a lakosságot, valamint a vele szemétszállítási szerződésben állókat levélben, hol lehet akár ingyenesen is elhelyezni a hulladékot, továbbá arról, hol mit vesznek át. A sajtó útján szintén felhívják a figyelmet, hogy a hulladékot ne illegálisan tegyék le. Amennyiben ez előfordul, és a hivatal tudomására jut, azonnal intézkednek, mint ebben az esetben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK