2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Épül a szívsebészeti centrum

2014. november 05. szerda, 19:53
Címkék:

A zalaegerszegi megyei kórház területén épülő kardiológiai és szívsebészeti centrum építési munkálatait tekintették meg a megye és a város vezetői az elmúlt héten. Mint Vigh László országgyűlési képviselő a helyszíni bejáráson elmondta: a közel 5,5 milliárd forint összköltséggel, uniós támogatás felhasználásával készülő beruházás az ütemtervnek megfelelően halad.

kardiologia 1

Átadás jövő év tavaszán

A kiemelt fejlesztést folyamatosan figyelemmel kísérik, és ha szükséges segítséget is nyújtanak. Szeretnék, ha még a téli, zord időjárás beállta előtt szerkezet kész állapotba kerülne az épület és a munkálatokat, nem kellene leállítani – fogalmazott a képviselő

A kivitelezés aktuális állásáról Peresztegi Imre a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója adott tájékoztatást. Elmondta: a kezdeti nehézségek – különösen a közműkiváltások – után munkaidő hosszabbítással, hétvégén végzett munkálatokkal, az ütemterv szerint haladnak.

A főépület és a diagnosztika közötti acélszerkezetű összekötő híd elbontásra került, jelenleg az új épület szerkezetépítése során a 3. emelet feletti födém építése van folyamatban. A födém betonozását szorosan követi a 4. emeleti pillérek és vasbeton falak kivitelezése. Az MR épület részleges bontása, az alapozás utólagos megerősítése és az ideiglenes üzem biztosításához szükséges belső átalakítások is elkészültek. Mint elhangzott, a kivitelezés befejezése 2015 tavaszára várható.

kardiologia 2

A sajtó képviselőinek jelenlétében tartott helyszíni bejáráson Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere jelezte: az önkormányzat soha nem volt fenntartója az egészségügyi intézménynek, ugyanakkor fontos a város számára is az elmúlt évek egyik legnagyobb zalai beruházása, és a kórházi ellátás színvonalának emelkedése. Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke felidézte azt az időszakot, amikor a kórház fenntartása még a megyei önkormányzathoz tartozott. A megye 2010-ben adósság nélkül adta át a kórházat, és akkor már készen volt a jelenlegi beruházás közbeszerzése is. Mint fogalmazott, a Nyugat-Dunántúl legkorszerűbb kardiológiai és szívsebészeti centruma épül, amely hozzájárul a kórház versenyképességének javításához. Molnár Attila az intézmény gazdasági igazgatója megjegyezte: a nehézséget az adja, hogy az intézménynek az építkezés közben biztosítani kell a betegellátást, hogy a betegek a lehető legkevesebbet érezzenek az egyébként létező kellemetlenségekből.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK