2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Együtt: Álmegoldások az oktatásban

2016. január 31. vasárnap, 17:26
Címkék:

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) létszáma nagyobb, mint az 1980-as években a magyar néphadseregé volt, és ugyanúgy nincs értelme a fenntartásának, ezért meg kell szüntetni – fogalmazott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

A politikus, mint fogalmazott, álmegoldásnak tartja a közoktatási kerekasztalok összehívását. Szakszerű oktatáspolitikára, a diákok és a pedagógusok túlterheltségének csökkentésére van szükség, tette hozzá. Kifejtette: vissza kell állítani 18 évre a tankötelezettség korhatárát, bővíteni és nem szűkíteni kell a gimnáziumi képzés lehetőségét és hatékonyabbá kell tenni a szakképzést. A lexikális tudás sulykolása helyett a készségfejlesztésre szükséges helyezni a hangsúlyt.

Szigetvári szerint Pokorni Zoltántól, a Fidesz oktatáspolitikusától kezdve, a szakszervezeteken át mindenki egyetért azzal, hogy változtatni kell a jelenlegi oktatási rendszeresen.

Molnár Tibor, az Együtt regionális politikai igazgatója azt hangsúlyozta, tanáremberként maga is látja, hogy a diákok túlterheltek, a mindennapi testneveléshez nincs elég hely, kisebb csoportokban történő oktatásra lenne szükség. Úgy fogalmazott: nem tudja "a valóság nem kellő ismerete vagy szándékos projekt az elbutított alattvalók nevelése és a pedagógusok megfélemlítése a magyar oktatási rendszerben.

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK