2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

CT és digitális röntgen a keszthelyi kórházban

2015. november 21. szombat, 12:09
Címkék:

CT-vel és digitális röntgennel lett gazdagabb a keszthelyi kórház, a berendezéseket sajtónyilvános avatóünnepség keretében helyezték üzembe november derekán.

kh korh ct net2

Köszöntőjében dr. Kvarda Attila, a hévízivel közös igazgatás alatt működő keszthelyi kórház főigazgatója elmondta: a két egészségügyi intézmény működésének összehangolását segítő, közel egymilliárd forintos pályázati program legjelentősebb eleme az új, OEP által finanszírozott komputer tomográf (CT) beszerzése.

A még 2012-ben benyújtott és később nyertesnek hirdetett pályázat keretéből a digitalizált röntgenparkra 130 millió forintot, az újonnan beszerzett 16 szeletes CT-berendezésre pedig 80 millió forintot különítettek el. A közel egymilliárdos közös fejlesztési forráson túl pedig, további 100 milliós nagyságrendű pályázati forrás elnyerésében reménykednek, amit ugyancsak radiológiai berendezések, gépek, eszközök beszerzésére fordíthatnak.

Ünnepi beszédében Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos kiemelte: az elmúlt esztendőkben a honi egészségügy modernizálására mintegy 500 milliárd pályázati forrást költöttek el, s mindebből a megye is jócskán profitált. A keszthelyi és hévízi fejlesztéseket megemlítve utalt a zalaegerszegi kórház jelenleg is zajló ötmilliárd forintos projektjére, valamint a nagykanizsai egészségügyi intézmény már átadott több mint hárommilliárd forintos beruházására. A térség fideszes országgyűlési képviselője stratégiai fontosságúnak mondta a CT üzembe állítását azért is, mert a helyieken és turistákon túl, a keszthelyi intézmény ellátási területe Veszprém és Somogy megyei települések betegeire is kiterjed.

kh korh ct net3

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere arra emlékeztetett: 2006 és 2010 között azért küzdöttek, hogy az aktív ágyszám csökkentés miatt nehogy "elfekvővé" minősüljön az intézmény, utána már sürgősségi osztályt is létre tudtak hozni, s most végre a PET CT is megérkezett. A régióban élő betegeknek vizsgálatra már nem kell Zalaegerszegre, vagy Nagykanizsára utazniuk, így az ottani városokban a várakozási idő is csökkenhet.

A szakmai bemutatóval zárult eseményen dr. Ifi Ferenc radiológiai osztályvezető főorvos bemutatta a régóta várt, jelentős minőségi változást hozó, komoly érzékelő egységekkel szerelt, a teljes szervezet belső állapotáról precíz képet adni tudó, spirál CT-készüléket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK