2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átvették a Zalaegerszegért díjakat

2015. december 20. vasárnap, 19:03
Címkék:

"Az életnek csak a szolgálat adhat értelmet"- mondta többek között ünnepi köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, a város mindig elismerte azokat, akik tevékenységükkel, életútjukkal kiemelkedtek és egy közösség ügyét szolgálták. Méltók arra, hogy elismerjék munkájukat.

diszfasz 1

A városi elismerést 9 magánszemély és egy közösség kapta

Az ünnepségen dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá nyilvánításának idei, 130. évfordulója alkalmából köszöntötte a város polgárait, az önkormányzat vezetőit. Kiemelte az összefogás fontosságát. Zala megye azt szeretné, hogy Zalaegerszeg mind a gazdasági, mind pedig a politikai életben erős bástya legyen. Az évforduló alkalmából Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte az ünnepség résztvevőit és a kitüntetetteket. Utalt arra, hogy egy éve működik Zalaegerszegen is az új képviselőtestület, amely munkájával már bizonyított. Szólt az elért eredményekről és a város előtt álló feladatokról is.

diszfasz 2

A köszöntők után Balaicz Zoltán átadta az elismeréseket. Zalaegerszegért-díjban részesült Buday Mihály festőművész, tanár a helyi művészeti életben betöltött tevékenységéért. Kiss Bódog Zoltán a megyei közgyűlés nyugalmazott elnöke, a POFOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke a megye és a város fejlődése érdekében végzett munkájáért. Kovács József nyugalmazott tanár a zalaegerszegi röplabda utánpótlás nevelésben elért eredményekért. Pesti Lászlóné nyugalmazott tanár a magyar nyelv és irodalom, az iskolai színjátszás terén végzett munkájáért. Pintér László a matematika-fizika tanításban elért eredményeiért.

diszfasz 3

Elismerésben részesült Szabó Vilmos evangélikus lelkész a vallási életben közel 15 éven át kifejtett munkájáért, Tóth János a Magyar Olajipari Múzeum igazgatója az intézmény fejlesztéséért, a helytörténeti munkáért. Dr. Tóth Zoltán a zalaegerszegi megyei kórház patológus főorvosa a negyven éve folytatott kimagasló színvonalú munkájáért, Vincze Gyula a Báthory-iskola nyugalmazott igazgatója több évtizedes pedagógiai és intézményvezetői munkájáért vehette át a kitüntetést. Zalaegerszegért díjat kapott a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete is, a díjat Jelenics Ferenc elnök vette át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK