2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták a "Másokért" emlékplakettet

2013. szeptember 12. csütörtök, 08:30
Címkék:

A Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a "Remény" Támogatási Közalapítvány a Ros HaSana "zsidó újév" alkalmából a "Másokért" emlékplakettet Gyutai Csaba polgármesternek és Kovács Károly rendezvény-és projektmenedzsernek ítélte oda.

masokert

Az elismerést Gyutai Csaba és Kovács Károly kapta

A zsidó közösségi házban a kitüntetetteket Siklósi Vilmos, a hitközség elnöke köszöntötte, méltatva életútjukat, munkásságukat, megköszönve emberséges magatartásukat. Többek között megköszönte Gyutai Csabának azt a segítséget, amit a marosvásárhelyi zsidó szervezet és a zalaegerszegi hitközség kapcsolatának kialakításáért tett. Úgyszintén segítette a CKÖ auschwitzi látogatását. "Egy másfajta kapcsolatot alakított ki a hitközséggel, és a baráti társasággal. A kapcsolat fő menete az előre gondolkodás, az értékek figyelembevétele, az együttműködés és Zalaegerszeg szeretete" - fogalmazott Siklósi Vilmos.

Kovács Károlyról szólva elmondta: a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos szervezetének alelnöke, az Evangéliumi Hitért és Kultúráért Alapítvány kuratóriumának elnöke, 1995-től a HIT Gyülekezet vezetőségi tagja. Számos segélyakciót bonyolított le, állásbörzéket vezetett, munkanélküliekkel foglalkozott. Ő a béke embere. Amilyen feladatot elvállal, abban profi.

Mindkét kitüntetett megköszönte az elismerést. Gyutai Csaba úgy fogalmazott, csak azt csinálta, amit tennie kellett. "Zalaegerszegen élünk, dolgozunk, ez a hely arra kötelez bennünket, hogy szót értsünk egymással. Békességben, szeretetben és összefogásban kell élnünk és továbbra is sokat beszélgetnünk" - fogalmazott a polgármester.

Kovács Károly hangsúlyozta: mint a közösség tagjára, az igazi értékek elkötelezettjére a továbbiakban is számíthatnak rá a különböző programok szervezésében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK