2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A szolgáltató bíróságokért

2016. február 03. szerda, 14:09
Címkék:

Együttműködési szerződést írt alá a Zalaegerszegi Törvényszék és a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara az elmúlt héten. A két intézmény között már eddig is volt informális kapcsolat, most ezt öntötték hivatalos formába.

torv-szek

Szerződést kötött a törvényszék és az ügyvédi kamara

A szerződést dr. Sorok Norbert törvényszéki elnök, és dr. Török Ferenc a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara elnöke írta alá. Sorok Norbert elmondta: több évtizedes kapcsolatot pecsételtek meg az aláírással. Már régóta hagyomány, hogy az ügyvédek és jelöltek meghívásokat kapnak a törvényszék által szervezett képzésekre, előadásokra, és a dísztermet is használhatják a rendezvényeikhez. Mindkét félnek fontos ugyanis, hogy az ügyvédek megismerjék a bírósági gyakorlatot és az aktuális jogszabályokat.

A mostani megállapodás értelmében a felek kölcsönösen értesítik és meghívják egymást a különféle képzésekre, illetve a kamara igénybejelentése esetén a törvényszék előadót biztosít többek között a gazdasági, jogi, cégjogi és civil szervezeteket érintő jogszabályváltozások esetén, hogy az ügyvédek kellően informáltak és felkészültek lehessenek.

Török Ferenc – aki immár huszonnegyedik éve a megyei kamara elnöke – hangsúlyozta: a kamara és a bíróság között töretlen volt a kapcsolat az elmúlt évtizedekben. Tulajdonképpen az eddigi gyakorlatot vetették most papírra. Szerinte, ha az igazság érvényesítéséről van szó, akkor az igazságügyi kormányzat alá tartozó ágazatoknak (ügyvédek, ügyészség, bíróság) össze kell zárniuk.

Az együttműködés aláírásával kapcsolatban Sorok Norbert szólt a "hírvivő" projektről is. Ennek lényege, hogy egy ügyfélbarátabb szolgáltatás jöjjön létre a bíróságokon. Egy ügyfélkapus regisztrációt követően az egyes ügyekről, illetve azok aktuális állapotáról elektronikus úton is tájékoztatást kaphatnak az eljárásban érdekelt felek, vagy a jogi képviselők. Mindez egy lépés az Országos Bírósági Hivatal elnöke által tavaly meghirdetett "Szolgáltató bíróságokért!" című program sikere felé.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK