2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalaegerszegről is kivonul a Match

2013. február 05. kedd, 19:48
Címkék:

Hamarosan bezár a Széchenyi téri Match csemegebolt Zalaegerszegen, mivel az áruházlánc kivonul Magyarországról. Ott jártunkkor az élelmiszerüzlet polcainak egy részét már üresen találtuk, az eladók körében pedig több pletyka is keringett az üzlethelyiség sorsával kapcsolatban. Állítólag az egyik népszerű drogéria, sőt kínaiak is érdeklődtek a hely iránt.

Bizonytalan a belvárosi bolt sorsa

Valószínűbb azonban, hogy a bolt a Coop Csoport tagja lesz, hiszen országos szinten a Match üzleteit a két magyar áruházlánc, a CBA és a Coop vásárolta meg - mondta érdeklődésünkre Doszpoth Attila alpolgármester. Hozzátette: úgy tudja, a kertvárosi élelmiszerüzlet például már a Coop-csoport pécsi tagjához került, s hamarosan át is alakul.

A Széchenyi téren a helyzet annyival bonyolultabb, hogy a Match, a Centrum Point Kft.-től bérli az üzletet, így ott még folynak a tárgyalások. A részletekről azonban a cég ügyvezetője, Molnár Gyöngyi nem kívánt nyilatkozni.

abc 1

Még nem tudni mi lesz az üzlethelyiség sorsa a bezárás után

A zalaegerszegi önkormányzatnak nincs érdekeltsége a belvárosi üzlethelyiséggel kapcsolatban, hiszen az magántulajdonban van. Néhány éve azonban felvetődött az a gondolat, hogy a városrehabilitáció keretében átépítenék a Széchenyi-, illetve Keresztury tér ezen részét, modernizálva az épületeket - emiatt érdeklődtünk a városházán. Bertók Sándor főépítész elmondta: valóban volt ilyen elképzelés, a tervek el is készültek, ám a gazdasági válság felülírta a vágyakat.

A belvárosi élelmiszerbolt - a Centrum és Domus áruházakhoz hasonlóan - 1970-71-ben épült. Évtizedekig ABC-ként üzemelt mely az első nagy önkiszolgáló-hálózat volt az országban. Az ABC mozaikszó valószínűleg az "általános beszerzési cikkek"-ből rövidült, és az idősebb korosztály még ma is gyakran használja. (Az első ABC-t 1964-ben, Budapesten adták át.)

abc 2

Nyitás előtt 1971-ben (Forrás: Göcseji Múzeum)

A Széchenyi téri üzlet a rendszerváltás környékén a Julius Meinl-hez került, mely már szintén kivonult az országból. Remélhetőleg a belvárosi bolt ismét gazdára talál, hiszen az senkinek nem érdeke, hogy egy ekkora üzlethelyiség üresen maradjon a város szívében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK