2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Segítség a vállalkozásoknak

2016. január 07. csütörtök, 18:11
Címkék:

Az új Deák téri épületben kapott helyet a zalaegerszegi önkormányzat által létrehozott Fejlesztési Iroda, ahol a helyi vállalkozásoknak adnak pályázati tanácsadást tervezett beruházásaikhoz a megjelenő uniós kiírásokkal kapcsolatosan. Az irodát csütörtökön adták át.

fejlesztesi iroda net

Pályázatfigyelés, képzésszervezés a Fejlesztési Irodában

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy Zalaegerszeg önkormányzata 2020-ig 11,2 milliárd forint uniós fejlesztési forrást használhat fel a TOP-programban, melynek nagyobb része a gazdaság fejlesztését, meglévő munkahelyek megőrzését, s újak létesítését hivatott szolgálni. A foglalkoztatás bővítésére, különféle képzésekre, átképzésekre egymilliárd forintot használhatnak fel. A Fejlesztési Irodát ebből a keretből létesítették, ami paktumirodaként is működik majd. A három munkatárs feladata lesz, hogy a Zalaegerszegen működő vállalkozásoknak, civil és egyházi szervezeteknek, intézményeknek a jelenlegi uniós időszakban megjelenő kiírásokról információkat nyújtsanak az elnyerhető források érdekében. A tanácsadás mellett a pályázatok elkészítésében is segítséget adnak igény szerint. Az önkormányzat fontosnak érzi azt is, hogy a pályázók fejlesztési céljait megismerve, azok megvalósulásáért lobbizzon, hangsúlyozta a polgármester.

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója a foglalkoztatás bővítésének szükségességét emelte ki. Mint mondta, ebben vállal szerepet a paktumiroda többek között a munkanélküliek, közmunkások képzésében vállalatok számára. Az alapítvány a projektmenedzseri feladatok ellátásával kívánja segíteni a vállalkozásokat a pályázatok megvalósítása során.

Vadvári Tibor alpolgármester jelentősnek nevezte az iroda létrehozását, ahol az önkormányzat közvetlenül tudja segíteni a helyi vállalkozásokat. Hozzátette, a tanácsadás ingyenes, a pályázatok megírása pedig minimális díjba kerül. A képzéseket a vállalati igények alapján fogják szervezni többek között a szakképző centrum és a termelőiskola bevonásával.

Az átadási ünnepségen Böjte Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is méltatta a Fejlesztési Iroda létrehozását, melynek működését a Kontakt Humán Kft. látja el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK