2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Rezsicsökkentés a családok mellett

2013. szeptember 26. csütörtök, 17:08
Címkék:

Zala megye egyes választókerületében 26 ezer ember írta alá a rezsicsökkentést támogató íveket – közölte Vigh László országgyűlési képviselő, aki Zsigó Róbert országgyűlési képviselővel, Baja polgármesterével tartott sajtótájékoztatót Zalaegerszegen, a Fidesz-irodában a Mindszenty-iskolában rendezett rezsicsökkentéssel kapcsolatos lakossági fórum előtt.

vigh zsigo net

Lakossági fórum Zalaegerszegen: köszönet a 26 ezer aláírónak

Vigh László hozzátette, az egyes választókerületben március közepén kezdték meg az aláírásgyűjtést, mely során 26 ezren látták el kézjegyükkel az íveket, ami rekordnak számít. Közel 500 fő segédkezett ebben, félretéve munkáját, kiállva a kormány családokat támogató politikája mellett.

Zsigó Róbert elmondta, az ország több mint száz pontján tartanak fórumokat, ahová köszönetképpen meghívják azokat, akik aláírásukkal segítették a rezsicsökkentés megvédését, és kiálltak Magyarország érdekei mellett. Évtizedek óta a 2013 az első olyan év, amikor a rezsiköltségek nem emelkedtek, mivel a kormány tíz százalékkal csökkentette a gáz, a villany és a távhő árát januárban, július elsejétől pedig a víz, csatorna, szennyív-szippantás, szemétszállítás, palackos gáz és a kéményseprés díját csökkentette tíz százalékkal. A fórumokon arról is tájékoztatják az érdeklődőket, hogy november elsejével további tíz százalékkal lesz kevesebb a gáz, a víz, az áram és a távhő ára. Ezzel teljesül a kormány ígérete, miszerint a tavaly decemberhez képest idén év végére összesen 20 százalékkal csökkenti a lakosság terheit. Már dolgoznak a közműszolgáltató cégek nonprofit vállalatokká való átalakításán, melyek profitjukat kötelesek lesznek visszaforgatni szolgáltatásaik minőségének fejlesztésébe. Zsigó Róbert úgy fogalmazott, ez nagy küzdelemnek ígérkezik, szükség lesz arra a több mint 2,2 millió emberre, akik aláírásukkal támogatták a rezsicsökkentést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK