2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Repülős utak a Balaton-Airportra

2013. május 23. csütörtök, 17:47
Címkék:

Elkezdődött a főszezoni forgalom a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A keleti és a nyugati államokból egyaránt érkező charter járatok mellett idén újra elindult a menetrend szerinti légiforgalom is. Április közepétől a Lufthansa gépei szombatonként heti rendszerességgel érkeznek négy nagy német városból: Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból és Hamburgból.

repter

A vendégek célpontja Hévíz mellet Zalakaros, Kehidakustány, Sárvár és Bükfürdő gyógy- és wellness szállodáiba. Idei újdonság, hogy a düsseldorfi járattal belga vendégeket is utaztatnak a régióba a turisztikai irodák. A gyógyturisztikai helyek mellett immár szerepet játszik a Balaton is, elsősorban siófoki és balatonfüredi céllal. A német városokból utazók tavaly mintegy százezer vendégéjszakát töltöttek el a térségben, zömmel Hévízen. Idén a német légiutas turistaforgalom mintegy 20 százalékos növekedésével számolnak. A minden eddiginél mozgalmasabb életet jelenti, hogy elindult a Moszkva-Sármellék charter légijárat is. Az orosz gépek októberig ugyancsak heti rendszerességgel érkeznek, a folytatódó tárgyalások várható eredménye, hogy ez az év további hónapjaiban is tarthat.

Mérföldköves lépésnek számít, hogy hosszú idő után ismét fogadnak és indítanak menetrend szerinti járatokat. Ezt az airBaltic légitársaság bonyolítja le, Rigával való összeköttetést biztosítva. Május 4-én, 41 utassal landolt a Hévíz-Balaton Airporton az airBaltic első, menetrendszerűen közlekedő, 50 személyes gépe. Megelőzően utoljára 2008-ban szerepelt a repülőtér a menetrendi légiforgalomban. Most 3 évre szóló szerződés szerint a Lettország fővárosával való összeköttetéssel új turisztikai piacot kapcsoltak azt üdülőrégióhoz. Riga 4 milliós utasforgalmú reptere átszállással lehetővé teszi, hogy a Hévíz-Balaton Airport a balti és a skandináv területről airBaltic útvonalain keresztül gyorsan és kényelmesen elérhető legyen. Így 6 ország mintegy 30 városból lehet eljutni a sármelléki reptérre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK