2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közép-Zala legjobb vállalkozója

2013. február 24. vasárnap, 17:39
Címkék:

A Bioland Tőzegfeldolgozó Kft. érdemelte ki idén a Közép-Zala legjobb vállalkozója díjat. A pötrétei székhelyű vállalkozás képviselői a második alkalommal megrendezett kistérségi vállalkozói bálon vehették át az elismerést Vigh László országgyűlési képviselőtől és Nagy Andrástól, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatójától.

evvall dij felsorajk2A Bioland Tőzegfeldolgozó Kft. kapta idén az elismerést

A Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás és Felsőrajk önkormányzata közös rendezvényének a helyi Rajki Zsigmond Művelődési Ház adott otthont február 23-án.

Nagy András ügyvezető igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy már tavaly is volt szerencséje ezen a rendezvényen megjelenni. Jó ötletnek tartja a kezdeményezést, mert fontos, hogy a vállalkozói kapcsolatok ilyen rendezvények által is erősödjenek. A kormányzat is erőfeszítéseket tesz a hazai kis- és középvállalkozások helyzetének jobbítása érdekében. A bürokrácia és az adminisztrációs terhek csökkentése odavezetett, hogy ma Európában Magyarországon lehet a leggyorsabban céget alapítani, mintegy 3 hónap alatt. Az ügyvezető hozzáfűzte, a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány is támogatja a kis-és középvállalkozásokat kedvezményes hitelek kihelyezésével.

Vigh László országgyűlési képviselő, a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Felsőrajk polgármestere beszédében a kis és középvállalkozások a helyi gazdaságban betöltött szerepét, foglalkozató és munkaerő-megtartó képességének jelentőségét emelte ki. Egy cég nemcsak gazdaságilag, hanem egyéb jószolgálati feladatok felvállalásával is sokat tud tenni a térség lakosságáért, hangsúlyozta. A képviselő ezt követően röviden bemutatta a díjvárományos vállalkozás tevékenységét, melyből sejteni lehetett a nevét.

– A tőzegfeldolgozás már a 90'-es évek előtt megkezdődött a térségben. Akkor őrültségnek tűnhetett földet bányászni és eladni, de aztán hamar bebizonyosodott: nemcsak hazánkban, de külföldön is kelendő termék a virágföld – mondta.

evvall dij felsorajk1

Bedő Ferenc, Nagy András, Bedő Adrienne és Vigh László

Ezt követően egy rövidfilmet tekinthettek meg a vendégek a vállalkozásról, melyből mindenki számára egyértelművé válhatott, hogy idén a Közép-Zala vállalkozója díjat a pötrétei Bioland Tőzegfeldolgozó Kft. kapja.

A kft. egy családi vállalkozás. Az ólomüvegből készült egyedi tervezésű alkotást Bedő Ferenc és a lánya, Bedő Adrienne vették át. Bedő Ferenc ügyvezető igazgató pohárköszöntőjében elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy tevékenységüket a térség vállalkozója díjjal ismerték el. Poharát emelve minden vállalkozóra, legfőképpen erőt és egészséget kívánt munkájukhoz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK