2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kedvezőbb feltételek

2016. január 21. csütörtök, 10:27
Címkék:

Változtak az egyedi kormánydöntéssel (EKD) igényelhető készpénztámogatás feltételei. A módosításnak köszönhetően több megyében, így Zalában is több vállalkozás kaphat állami segítséget új beruházásaihoz. Az új feltételekről Balaicz Zoltán polgármester számolt a városházán.

flex

Több vállalkozás juthat támogatáshoz
egyedi kormánydöntéssel

Elmondta, amióta az EKD létezik, azóta sajnos kevés helyi vállalkozás tudta teljesíteni a feltételeket. Példaként említette az Edelmann beruházását, amellyel ugyan 100 új munkahelyet teremtett a nyomdai konszern, a fejlesztés költsége azonban érte el a kívánt határt. Mivel Zalaegerszeg számára fontos a gazdaság fejlesztése és új munkahelyek teremtése, az önkormányzata jelezte a problémát Szijjártó Péter külügyminiszternek. A kormány ezután Zala illetve más megyék tekintetében módosította a feltételeket.

A megvalósuló induló beruházások esetén az elszámolható költségek minimális összege 20 millióról 10 millió euróra csökken, míg a munkahelyteremtésre irányuló minimum feltétel 100 főről 50 főre enyhül. Új gazdasági tevékenység végzésére irányuló beruházásnál legalább 5 millió euró elszámolható költség és legalább 100 újonnan létesített munkahely esetén igényelhető EKD támogatás.

Az újonnan létesített munkahelyek meghatározásában változás az is, hogy figyelembe veszik a beszállítói kapcsolatok révén létrejött új munkahelyek számát.

(A fotó illusztrációként szerepel.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK