2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Iparűzési adó rekord Zalaegerszegen

2012. március 18. vasárnap, 11:13
Címkék:

Elsősorban az exportra termelő helyi vállalkozásoknak köszönhető, hogy az elmúlt évben rekordösszegű, mintegy négymilliárd forintos iparűzésiadó-bevételt (ipa) ért el Zalaegerszeg. Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kifejtette: a tavalyi előzetes tervet, de a korábbi éveket is felülmúló adóbevétel azt mutatja, hogy a zalai megyeszékhely kiheverte a gazdasági válságot. A húzóágazatok az exportra termelő ipar területéhez tartoznak, elsősorban a gépipari, a mechatronikai és az elektronikai vállalkozások köréből kerültek ki.

zalaegerszeg emeletesek

A városban működő külföldi tulajdonú cégek nagyon jól teljesítettek, de azok a magyar kézben lévő kis és közepes vállalkozások is, "amik be tudtak kapcsolódni a világgazdaság vérkeringésébe" vagy beszállítói lehettek multinacionális cégeknek. A helyben működő vállalkozások vezetői alapvetően elégedettek voltak a tavalyi évvel. 

Zalaegerszeg gazdasága nemcsak túlélte a válságot, de a múlt évben új cégek is megjelentek a városban. Gépipari, bútorgyártó és kárpitosipari fejlesztések történtek, újdonságként egy gyógyszergyár is épült.

További részletek: itt

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK