2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hévíz elkerülő: újabb szakaszt adtak át

2013. szeptember 26. csütörtök, 19:16
Címkék:

Cadillac bemutatóval, ünnepélyes keretek között adták át a forgalomnak a hévízi elkerülő út Alsópáhok és az üdülőtelepülés közötti, új nyomvonalon kiépített 2,2 kilométeres szakaszát. A Hévíz déli elkerülő út és a 75. számú főút csomópontjában tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött avatóünnepségen Manninger Jenő, a térség parlamenti képviselője, Zala megye útügyi biztosa a tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak köszönetet mondva kiemelte: a közlekedés minőségi színvonalának emeléséhez nagyban hozzájárult a felújított 75-ös főút tavaly ősszel átadott első, nagyjából 11,2 kilométer hosszú szakasza. A most avatott "etap" ennek az Alsópáhok és Hévíz közötti folytatása.

utavato 1

2,2 kilométer hosszban indulhatott el a forgalom

A 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakaszán is nemrégiben elindulhatott a forgalom és 2014 őszére a teljes hévízi elkerülő építésével is végeznek majd a beruházók. A megyei közgyűlés elnöke szerint az átmenő forgalom elkerüli Keszthelyt és Hévízt, az utak tehermentesítik a két város belső útjait, így az üdülővárosok belső övezeteiben megindulhat a környezetbarát gyalogos -és kerékpáros közlekedés fejlesztése. Hévíz az autóbuszjáratokat a város szélén fogadhatja és koncentrálhat a környezetbarát autóbusz közlekedés feltételeinek javítására. A jobb minőségű elkerülőkön ráadásul gyorsabb és biztonságosabb a haladás, ráadásul Hévíz Budapestről nyugati irányból is megközelíthető lett.

utavato 2

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: a Duna Aszfalt kivitelezésében készülő hévízi elkerülő útnak egyharmadát sikerült most átadni. A Felsőpáhok és Zalaköszvényes között nyár óta a forgalom elől elzárt szakaszt novemberben az pályaív korrekciót követően vehetik majd birtokba az autósok. Jövő év őszére pedig az összes gyorsítósáv és kapaszkodósáv is kész lesz. A projektet 4,3 milliárd forint felhasználásával az Új Széchenyi Tervből finanszírozzák.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK